top of page

SWEET & SPICY KROKANTE GARNALEN

Toen ik met mijn vriend een poke bowl wilde gaan eten met krokante garnalen, dacht ik dat ze deze kant-en-klaar verkochten bij de Albert Heijn. Nou, niet dus helaas! Ik ben zelf maar aan de slag gegaan om zelf krokante garnalen uit de airfryer te maken en ik moet zeggen, ik ben heel blij met het eindresultaat! Ze hebben een lekker knapperig jasje, zijn een beetje pittig, maar ook zoet. Lekker te dippen in sweet chili saus of honing!Ik ben zelf echt helemaal gek op de Chinese, krokante garnalen bij een all-you-can-eat. Ongetwijfeld bestel ik altijd een portie krokante garnalen. Deze krokante garnalen heb ik gewoon met gepelde roze garnalen gemaakt. Deze garnalen waren de grootste die ik in de supermarkt kon vinden! Eén voordeel, ze zijn gezonder dan de welbekende tempura garnalen. We frituren deze krokante garnalen niet, maar maken ze in de airfryer! Nog steeds super lekker en hoog in eiwitten natuurlijk. Je kan niet anders van mij verwachten.
Ingrediënten voor 2 grote porties krokante garnalen

15 gram bloem

1 tl uienpoeder

1 tl knoflookpoeder

0,5 tl zout

1 ei

5 gram sambal

60 gram panko

2 tl paprikapoeder pikant


Verder nodig

Airfryer, Ik gebruik de Philips Airfryer L HD9252/70


bereidingswijze van de krokante garnalen uit de airfryer

  • Zet 3 bakjes klaar.

  • In één bakje doe je de bloem, uienpoeder, knoflookpoeder en zout

  • In tweede bakje kluts je een ei met sweet chilisaus.

  • En in het laatste bakje doe je de panko met pikante paprikapoeder

  • Dip de garnalen in de bloem, vervolgens in het ei en als laatst bedek je de garnalen met panko.

  • Leg de garnalen in de airfryer, zorg ervoor dat ze niet op elkaar liggen.

  • Spray wat bakspray op de garnalen en bak ze voor 6 minuten op 200 graden.

  • Draai de garnalen na 3 minuten even om.


Eet smakelijk!voedingswaarde per portie krokante garnalen

282 kcal - 31g koolhydraten - 28g eiwit - 4g vet
Meer inspiratie op doen voor nog meer lekkere recepten?3 Comments


Eerst in de bloem bedoel je en niet eerst in de panko.🤔

Like
Replying to

Kan ik gewoon chaplure ook gebruiken ipv panko

Like

Webshop

bottom of page