KIP GYOZA




Laat je niet afschrikken bij het zien van dit recept, want het is verrassend makkelijk te maken (vooral als je een gyoza tool hebt) en het kost helemaal niet veel tijd! Toen ik met vriendinnen een sushi avondje ging doen, kon ik het niet laten om een keer zelf gyoza erbij te maken net als bij een sushi restaurant. Binnen 1,5 uur was ik klaar met de gyoza’s en ik had er een hele hoop! Je kan de gyoza’s gemakkelijk invriezen voor het bakken, bak ze wanneer ze nog bevroren zijn en verleng het stomen met 2-3 minuten.






Ingrediënten

Voor het deeg

200 gram bloem

110ml kokend water

1tl zout


vulling

100g chinese kool

Zout

200g kipgehakt

2 teentjes knoflook

1 el (10g) hoisin

10ml soja saus

1 bosui

0,5 tl gember geraspt

10 ml sesamolie om in te bakken

dipsaus

15g soja saus

15g suikevrije sweet chili saus

5ml sesam olie



Bereidingswijze


Pak een kom en doe daarin het bloem, kokende water en zout. Roer door met een vork totdat al het water is opgenomen door de bloem en kneed daarna het deeg door met je handen tot je een soepel deeg hebt. Leg in de koelkast om even te laten afkoelen.

Maak intussen de vulling. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en kook deze in 5 minuten beetgaar in een pan met een laagje water en wat zout. Laat afkoelen en knijp het water uit de kool goed uit. Doe dit in een kom met de kippengehakt, geperste teentjes knoflook, hoisin saus, soja saus, in ringetjes gesneden bosui en de geraspte gember. Roer of kneed alles goed door elkaar.

Rol het deeg zo dun mogelijk uit op een met bloem bestoven werkblad, snijd er een rondje uit met een diameter van ongeveer 10cm. Vul de gyoza met een theelepel vulling in het midden van de gyoza en maak de randen een beetje vochtig. Vouw nu de gyoza met vouwen dicht of gebruik hiervoor een speciale gyoza tool. Bedek de onderkant van de gyoza met een beetje bloem en leg op een bord. Herhaal tot alle gyoza’s klaar zijn. Warm in een grote pan de helft van de sesamolie op, wanneer de sesamolie warm is kan je een deel van de gyoza’s in de pan leggen. Wanneer de onderkant goudbruin is, doe je wat water in de pan, zodat de gehele bodem bedekt is met een laagje water. Zet een deksel in de pan en laat stomen voor 10 minuten. Wanneer je ziet dat het water is verdampt, doe je er steeds nog een klein beetje water bij. Herhaal met de rest van de dumplings. Serveer direct met de dipsaus.


voedingswaarde per gyoza, zonder saus: 40 kcal - 5 gram vet - 5 gram koolhydraten - 2 gram eiwitten


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk