POKE BOWL SALADE



Als je net als ik zin hebt in sushi of een poke bowl, maar geen zin hebt om sushi rijst te bereiden, dan is dit het perfecte recept voor jou. Want sushi rijst maken is natuurlijk helemaal lekker, maar het duurt wel een eeuwigheid. Al moet ik eerlijk zeggen, dat ik met dit recept de rijst niet eens mis! Vaak zijn het de toppings die de smaak maakt.


ingrediënten voor één poke bowl

100 gram ijsbergsla in reepjes

75 gram verse zalmfilet in stukjes

40 gram surimi sticks in stukjes

25 gram sojabonen gedopt

50 gram mango in blokjes

40 gram avocado in blokjes of schijfjes

35 gram zeewier salade

30 gram wortel geraspt

20 gram gesneden rode kool

1 el sojasaus

1 el ketjap

1 teentje knoflook

Optionele toppings

10 gram gebakken uitjes

15 gram truffel mayonaise

Sojasaus

Sesamzaad


bereidingswijze

  • Snijd de zalm in blokjes en marineer met de sojasaus, ketjap en een geperst teentje knoflook. Laat staan tot gebruik. Het is nog lekkerder als je dit een paar uur van tevoren doet.

  • Neem nu de tijd om de rest van de groente en de surimi sticks te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.

  • Doe nu alle ingrediënten op een bord, begin met de ijsbergsla en leg de rest van de ingrediënten vervolgens op de sla.

  • Als laats top het af met nog wat sesamzaad, gebakken uitjes, sojasaus en truffel mayonaise op doen.

voedingswaarde per poke bowl

594 kcal - 29g koolhydraten - 28g eiwit - 39g vet


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk