SUSHI TAART




Altijd als ik aan mijn vriend vraag: waar heb je zin in om te eten? Hoor ik 9 van de 10 keer: SUSHI! Dat we met kerst een sushitaart hebben gemaakt, is dus geen verrassing. Ik houd zelf natuurlijk ook heel erg van sushi, maar als creatieveling wil ik het wel een beetje opleuken elke keer. Zo heb ik wel is sushi burgers gemaakt en sushi donuts, vandaag was de sushitaart aan de beurt!






Ingrediënten voor 8 punten

500 gram sushi rijst ongekookt

80 ml sushi azijn

10 gram zwarte sesamzaadjes

3 norivellen

70 gram wortel geraspt

140 gram komkommer in reepjes

45 gram magere fritessaus

120 gram mango in reepjes

halve avocado in reepjes

3 surimi sticks in reepjes

260 gram rauwe zalm zonder huid in blokjes


extra topping

sesamzaadjes zwart en wit

bos ui in ringetjes

gebakken uitjes

soja saus


verder nodig

springvorm 18 cm



bereidingwijze

  • Bereid de rijst voor zoals in deze post

  • Snijd de groente, fruit en vis zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.

  • Roer 10 gram zwarte sesamzaadjes door de rijst heen.

  • Knip de nori vellen in de grote van de bodem van je springvorm en leg 1 vel op de bodem.

  • Verdeel hierover 1/3 van de sushi rijst.

  • Smeer 15 gram magere fritessaus uit over de rijst en verdeel de geraspte wortel en de komkommer over de eerste laag rijst.

  • Leg de volgende nori vel boven op en verdeel nog 1/3 van de sushi rijst er over.

  • Smeer weer 15 gram magere fritessaus uit over de rijst en beleg nu met de mango.

  • Leg de laatste nori vel erop en verdeel het laatste beetje rijst.

  • Smeer 15 gram magere fritessaus over de rijst en beleg met de zalm, reepjes avocado en de surimi sticks.

  • Top af met de bosui, gebakken uitjes en sesamzaadjes.

  • Ga eerst even met een mes langs de rand van je springvorm wanneer je de sushi taart gaat serveren, zodat dit niet aan de rand blijft plakken.

voedingswaarde per punt

362 kcal - 62g koolhydraten - 17g eiwit - 8g vet


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk