top of page

SUSHI TAART
Altijd als ik aan mijn vriend vraag: waar heb je zin in om te eten? Hoor ik 9 van de 10 keer: SUSHI! Dat we met kerst een sushitaart hebben gemaakt, is dus geen verrassing. Ik houd zelf natuurlijk ook heel erg van sushi, maar als creatieveling wil ik het wel een beetje opleuken elke keer. Zo heb ik wel is sushi burgers gemaakt en sushi donuts, vandaag was de sushitaart aan de beurt!


Ingrediënten voor 8 punten sushi taart

500 gram sushi rijst ongekookt

80 ml sushi azijn

10 gram zwarte sesamzaadjes

3 norivellen

70 gram wortel geraspt

140 gram komkommer in reepjes

45 gram friteslijn

120 gram mango in reepjes

halve avocado in reepjes

3 surimi sticks in reepjes

260 gram rauwe zalm zonder huid in blokjes


extra topping

sesamzaadjes zwart en wit

bos ui in ringetjes

gebakken uitjes

soja saus


verder nodig

springvorm 18 cmBereidingwijze van de sushi taart


Bereid de rijst voor zoals in deze post en roer vervolgens 10 zwarte sesamzaadjes door de rijst heen.


Snijd de groente, fruit en vis zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.


Knip de nori vellen in grootte de bodem van je springvorm en leg 1 vel op de bodem. Verdeel hierover 1/3 van de sushi rijst. Smeer 15 gram magere fritessaus uit over de rijst en verdeel de geraspte wortel en de komkommer over de eerste laag rijst. Leg de volgende nori vel boven op en verdeel nog 1/3 van de sushi rijst er over. Smeer weer 15 gram magere fritessaus uit over de rijst en beleg nu met de mango. Leg de laatste nori vel erop en verdeel het laatste beetje rijst. Smeer 15 gram magere fritessaus over de rijst en beleg met de zalm, reepjes avocado en de surimi sticks. Top af met de bosui, gebakken uitjes en sesamzaadjes.


Ga eerst even met een mes langs de rand van je springvorm wanneer je de sushi taart gaat serveren, zodat dit niet aan de rand blijft plakken.Voedingswaarde per punt sushi taart

362 kcal - 62g koolhydraten - 17g eiwit - 8g vetDeze gezonde Aziatische recepten ga je ook lekker vinden


Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop


2 comentários


Ulricke Kemna
Ulricke Kemna
10 de dez. de 2022

In welk punt bereid je de rijst dan? Ingrediënten Sushi rijst (ongekookt) je gaat toch geen ongekookte rijst maken met de rest van de ingrediënten?

Curtir
Foodtrackerz
Foodtrackerz
10 de dez. de 2022
Respondendo a

Hi Ulrieke, zie de eerste stap van de bereidingswijze. Met 500 gram ongekookte sushi rijst bedoel ik dat je de sushi rijst afweegt voordat je het gaat koken. Na het koken weegt het namelijk zwaarder. Hoop dat je er zo uitkomt! 😊

Curtir

Webshop

bottom of page