top of page

SPICY CRISPY CHICKEN POKEBOWL



Een tijdje geleden ging ik gezellig lunchen bij poke2go Amersfoort en toen bestelde ik een pokébowl met gefrituurde kip. Ik had nog nooit gefrituurde kip op mijn pokébowl gehad, maar dit is echt een blijvertje! Normaal gesproken maakte ik zelf altijd pokébowls met zalm of chicken teriyaki. Vanaf nu komt crispy chicken ook bij dit lijstje te staan. Zelf heb ik geen frituur thuis, dus maak ik de gezondere crispy chicken uit de airfryer!



Heb je geen zin of tijd om zelf een pokébowl te gaan maken? Met de code AMERSFOORTPOKE krijg je 10% korting op je eerste bestelling bij poke2go!





Ingrediënten voor 2 spicy crispy chicken pokebowls

sushirijst

150 gram sushirijst

255 ml water

3 el sushi azijn

zout


Crispy chicken

2 kleine kipdijfilets samen +- 200 gram

patatkruiden naar smaak

bloem

1 ei

40 gram paneermeel

10 ml olijfolie


Sriracha mayo

1 tl sriracha


Andere toppings

40 gram geraspte wortel

70 gram edamamebonen

120 gram mango

1 avocado

40 gram rode kool

zwarte en witte sesamzaadjes


Verder nodig

Airfryer, Ik gebruik de Philips Airfryer L HD9252/70



Bereidingswijze van de spicy crispy chicken pokebowl

  • Begin met het bereiden van de sushirijst, ik heb hier al eerder een hele mooie post over geschreven. Sushirijst duurt even om te maken, dus begin hier op tijd mee!

  • Wanneer de sushi is gemaakt en afgekoeld, gaan we de crispy chicken maken. Verwarm je airfryer voor op 180 graden.

  • Kruid de kipdijfilets met patatkruiden, vind dit heerlijke kruiden waar ik altijd mee kip mee bereid.

  • Leg 3 bakjes klaar. Een bakje met bloem, een bakje met geklutste ei en een bakje met paneermeel en de olijfolie. Mix het paneermeel met olijfolie goed door elkaar.

  • Dip de kipdijfilets in de bloem, dan het ei en vervolgens de paneermeel. Leg in de airfryer en bak voor 15 minuten. Draai tussentijds om.

  • In de tussentijd snijd je de avocado en mango in blokjes en de rode kool in dunne reepjes.

  • De srirache mayo maak je door de mayonaise met sriracha te mengen.

  • Maak de bakjes op met de sushirijst en de toppings. Snijd de crispy chicken in reepjes en leg op de pokebowl. Drizzle de sriracha mayo over de pokebowl en top af met sesamzaadjes.


Voedingswaarde per crispy chicken pokebowl

795 kcal - 27g vet - 103g koolhydraten - 34g eiwitten




Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Op zoek naar andere pokébowl recepten?






Comments


Webshop

bottom of page