top of page

MEALPREP SERIES: CHICKEN TERIYAKI POKEBOWL


mealprep recept: pokebowl chicken teriyaki

Ik heb weer een nieuw mealprep recept voor jullie! Natuurlijk weer gezond en eiwitrijk, je kan niet anders van mij verwachten. Deze pokebowl is omgetoverd tot een mealprep-proof versie. Normaal gesproken eet ik mijn pokébowl namelijk altijd met zalm. Omdat dit je zalm niet super lang kan bewaren, heb ik gekozen voor chicken teriyaki. De kip maakt het lekker eiwitrijk.


Zoals ik bij mijn vorige mealprep recept al vertelde, mealpreppen doe ik vaak voor 2 dagen. Ik hou van variatie, dus elke dag hetzelfde eten is voor mij een beetje too much. Als ik op zondag mealprep, dan eet ik dat vaak op maandag en woensdag. Op dinsdag eet ik vaak niet thuis, dus genoeg afwisseling voor mij!


Dit mealprep recept kan je als lunch of als avondeten gebruiken. Als lunch maakt ik er dan vaak een pokebowl salade van, en als avondeten een pokebowl met rijst. Laatst vond ik kant-en-klare pokebowl rijst in de winkel. Super fijn als je op zoek bent naar een snel en makkelijk recept. Normaal gesproken duurt het namelijk een tijdje om sushi rijst zelf te maken!

Ingrediënten voor 2 pokebowls met chicken teriyaki

240 gram ijsbergsla of 250 gram pokebowl rijst

300 gram kipfilet

150 gram mango

120 gram komkommer

80 gram geraspte wortel

70 gram zeewiersalade

80 gram edamamebonen

40 gram friteslijn

5 gram sesamzaadjes

sojasaus


Bereidingswijze

  • We beginnen met het bakken van de kipfilet. Snijd de kipfilet in stukjes. Verwarm een ingevette pan op middelhoog vuur. Bak de kip in de pan, wanneer de buitenkant van de kip niet meer glazig is, doe je de stir fry saus erbij. Bak tot de kip helemaal gaar is, zet dan het vuur uit en laat afkoelen.

  • In de tijd dat je de kip bakt, kan je de komkommer en de mango alvast gaan snijden. Snijd de mango en komkommer in blokjes. Gebruik je sla als bodem? Snijd dan ook de ijsbergsla in reepjes.

  • Zet twee bakjes klaar voor je pokebowls. Vul de bakjes met kant-en-klare sushi rijst of de ijsbergsla. Doe de mango, wortel, komkommer, edamamebonen, zeewiersalade en de afgekoelde kip ook in de bakjes. Bewaar de pokebowls in de koelkast.

  • Wanneer je de pokebowl gaat eten, top je het af met fritessaus, sesamzaadjes en sojasaus!voedingswaarde voor één pokebowl met ijsbergla

449 kcal - 14g vet - 34g koolhydraten - 44g eiwitten


voedingswaarde voor één pokebowl met rijst

664 kcal - 16g vet - 80g koolhydraten - 48g eiwitten
Op zoek naar andere sushi en pokebowl recepten?Zin in nog meer sushi en pokebowl recepten?


Comments


Webshop

bottom of page