top of page

MEAL PREP SERIES: GRIEKSE SALADE MET KIP

Vorige week liet ik jullie zien dat ik aan het mealpreppen was voor de aankomende werkweek. Ik maakte toen Griekse salade met kip en kreeg veel vragen over het recept. De laatste tijd meal prep ik mijn lunch best vaak. Ik vind het namelijk echt vervelend om elke dag weer te bedenken wat ik nou weer mee moet nemen naar werk. Ik hou nog steeds van afwisseling, dus iets meal preppen voor 2 dagen is perfect voor mij!


Deze Griekse salade met kip blijft een favoriet van mij. Dit is overigens een nieuwe serie die ik wil toevoegen aan mijn pagina. De meal prep serie, hierin deel ik al mijn favoriete, eiwitrijke, snelle lunch recepten voor de aankomende 2 dagen. Perfect voor on-the-go!

Ingrediënten voor 2 dagen

250 gram komkommer

150 gram cherry tomaatjes

1 zoete punt paprika 120 gram

halve rode ui 50 gram

50 gram zwarte olijven in plakjes

200 gram kipfilet ongeveer 1 kipfilet

patatkruiden

120 gram feta kaas

60 gram tzatziki

peper en zout


Bereidingswijze

  • We beginnen met het bereiden van de kipfilet. Vet een grillpan in en zet op hoog vuur. Kruid de kip met de patatkruiden (of andere kruiden naar smaak). Ik vind de smaak van patatkruiden lekker.

  • Bak de kipfilet volledig gaar. Hoelang dit duurt is afhankelijk van de dikte van je kipfilet.

  • Wanneer de kip klaar is, snijd je dit in kleine stukjes en laat afkoelen.

  • In de tussentijd dat je de kip aan het bakken bent kan je ook de groenten snijden. Snijd de cherry tomaatjes door 4, de komkommer in grote blokjes, de zoete paprika in reepjes en de rode ui in dunne ringen. Als je hele zwarte olijven hebt, snij deze dan ook in plakjes.

  • Hussel de groente door in een grote bak en verdeel vervolgens over 2 lunch bakjes.

  • Verkruimel de feta kaas over de groenten.

  • Leg de afgekoelde kipfilet over de Griekse salade en breng op smaak met zout en peper.

  • Bewaar de bakjes in de koelkast! Wanneer je de Griekse salade gaat eten, kan je de tzatziki erbij doen.voedingswaarde voor één Griekse salade met kip

401 kcal - 13g koolhydraten - 35g eiwit - 23g vetEet smakelijk!


Liefs, Anouk

Opmerkingen


Webshop

bottom of page