BLOEMKOOL SUSHI



Als jij net zoals ik houdt van veel eten, dan denk ik dat je maar is moet overwegen om dit recept eens te maken. Sushi gemaakt van bloemkoolrijst in plaats van sushi rijst, daardoor bevat één stukje sushi veel minder calorieën dus kan je er meer van eten! De structuur van deze sushi is iets minder vast dan de originele versie, maar qua smaak precies hetzelfde.


Binnenkort ga ik maar eens de versie proberen met krokante garnalen, mijn favoriet! Ik ben benieuwd wat voor lekkers jij ervan gaat maken. Vergeet mij niet te taggen op Instagram wanneer je bloemkool sushi hebt gemaakt, ik vind het leuk om jullie creaties te zien!



ingrediënten voor één portie

250 gram bloemkool rijst

60 gram mango in reepjes

60 gram avocado in reepjes

85 gram tonijn uit blik

80 gram friteslijn

5 gram truffel tapenade

1 theelepel sambal oelek

2 sushi vellen

10 gram gebakken uitjes

soja saus


bereidingswijze

  • Neem eerst even de tijd om de mango en avocado te snijden zoals aangegeven bij de ingrediënten

  • Bak de bloemkoolrijst in een paar minuten gaar in een pan op middelhoog vuur.

  • Na het bakken van de bloemkoolrijst, mix je hier een halve theelepel sambal en 40 gram friteslijn doorheen.

  • Leg de sushivellen klaar op sushi matjes en verdeel hierover de bloemkoolrijst zoals je met normale sushirijst ook zou doen.

  • Mix de tonijn met 20 gram friteslijn en een halve theelepel sambal. Plaats dit bovenop de bloemkoolrijst in een horizontale lijn.

  • Leg hierbij weer de mango en avocado.

  • Nu kan je de sushi gaan oprollen. Snijd de sushi in de dikte die je zelf wilt. Het helpt om een scherp mes te gebruiken en om die nat te maken met warm water.

  • Top de sushi af met truffel mayonaise, hiervoor mix je 20 gram friteslijn met 5 gram truffel tapenade.

  • Als laatst doe je er nog wat gebakken uitjes over. En serveer je de sushi met soja saus.


voedingswaarde per portie

475 kcal - 31g koolhydraten - 33g eiwit - 22g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk