CRISPY SUSHI BITES MET ZALM
Afgelopen Valentijnsdag zat ik met mijn vriend in thuisisolatie, omdat ik corona had. Het was eigenlijk de bedoeling om samen romantisch uit eten te gaan, maar de plannen waren gewijzigd. We moesten het maar doen met wat we in huis hadden. Toevallig had ik thuis sushirijst en nog zalm in de vriezer, waarmee we toch nog een bijzondere maaltijd op tafel konden zetten. We maakten deze crispy sushi bites met zalm, weer een keer een andere variatie op sushi! De rijst bak je een beetje knapperig in de pan, waardoor het stevig genoeg wordt om het te beleggen.
Ingrediënten voor 18 crispy sushi bites met zalm
300 gram sushirijst
5 eetlepels sushi azijn
250 gram rauwe zalm
2 eetlepels fritessaus zero sugar
1 tl sriracha saus
1 tl sojasaus
Extra toppings
bosui
witte en zwarte sesamzaadjes
sojasaus
Verder nodig
ovenschaal
vershoudfolie
Bereidingswijze van de crispy sushi bites met zalm
Bereid de sushirijst zoals je normaal zou doen en voeg de sushi azijn er aan toe.
Bekleed een ovenschaal met vershoudfolie en stort de sushirijst er in. Druk stevig aan en vouw de vershoudfolie dicht. Laat de rijst afkoelen in de koelkast, bij mij duurde dit een uur.
Snijd de zalm in kleine stukjes. Meng dit samen met de fritessaus, sriracha saus en sojasaus. Zet in de koelkast voor later gebruik.
Wanneer de sushirijst is afgekoeld, haal je het uit de vershoudfolie en leg je het op een snijdplank.
Snijd in 18 stukken met een scherp mes. Maak eerst je mes nat met warm water, dan kan je er makkelijker in snijden.
Verwarm een pan voor op middelhoog vuur met bakspray of een beetje olie.
Bak de sushi bites in de pan en draai regelmatig om. Als beide kanten goudbruin gekleurd zijn, is het goed.
Beleg de sushi bites met de zalm en top af met ringetjes bosui en het sesamzaad.
Serveer met nog lekker wat extra sojasaus erbij!
Bekijk de bereidingswijze op instagram
Voedingswaarde per crispy sushi bite
90 kcal - 2g vet - 14g koolhydraten - 4g eiwitten
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk ❤️
Comments