top of page

SHAKSHUKA MET GEITENKAAS


shakshuka met geitenkaas


''Ik snap echt niet wat iedereen zo lekker vindt aan shakshuka'' zei mijn zus toen ik zei dat ik een hele lekkere shakshuka had gemaakt. ''Nee dat dacht ik eerst ook, maar het is echt heel lekker'' . Ik zag al vaker shakshuka voorbij komen en snapte eerst de hype niet zo. Ik had het ook al wel eerder een keer gemaakt in de tijd dat ik net leerde koken, maar toen was ik er ook niet zo enthousiast over.


Toen ik mijn vegetarische week begon en ik op insta wat vega inspiratie vroeg, kreeg ik een shakshuka doorgestuurd met geitenkaas. En die geitenkaas in shakshuka... I love it!! Ik heb één grote portie shakshuka gegeten als avondeten, maar je kan er ook 2 kleine porties van maken.
Ingrediënten voor 1 grote portie / 2 kleine porties shakshuka

3 kleine tomaten

1 kleine ui

1 paprika

1 teentje knoflook

3 gram verse krulpeterselie

1 eetlepel olijfolie

50 ml water

kwart blokje groentebouillonblokje

2 eieren

35 gram zachte geitenkaas (bolletjes of schijfjes)

peper en zout naar smaak

1 tijgerbol*


* Broodje naar keuze of laat weg voor een koolhydraatarm gerecht.


Verder nodig

koekenpan met dekselBereidingswijze van de shakshuka met geitenkaas

  • Snijd de tomaten, ui en paprika in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook uit en snijd de peterselie fijn. Nu we dit hebben gedaan kunnen we beginnen met het maken van de shakshuka.

  • Verwarm een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de ui en knoflook in 2 minuten glazig.

  • Voeg vervolgens de paprika, tomaten en de helft van de krulpeterselie toe in de pan. Roer even kort door. Dan voeg je 50 ml water toe aan de pan en verkruimel je het groentebouillonblokje erover.

  • Zet de deksel op de pan, ze het vuur iets lager en laat 5 tot 7 minuten koken.

  • Voeg nog wat peper en zout toe naar smaak, maak 2 kuiltjes en breek hierin de eieren. Verdeel de geitenkaas in stukjes over de shakshuka.

  • Vervolgens doen we de deksel weer op de pan en laten we dit weer ongeveer 8 minuten koken. Haal de laatste 3 minuten de deksel van de pan en zet het vuur weer middelhoog, zodat al het overtollig water kan verdampen.

  • Als het water verdampt is, is het klaar! Serveer met een lekker broodje naar keuze, ik had een tijgerbol!


Voedingswaarde van het hele shakshuka recept

589 kcal - 29g vet - 49g koolhydraten - 30g eiwittenEet smakelijk!


Liefs, AnoukDeze recepten zul je vast ook heel lekker vinden


Comments


Webshop

bottom of page