top of page

EIWITRIJKE ONTBIJT PANNENKOEK


hartige ontbijt pannenkoeken

Op mijn werk maken we elke vrijdag een lekkere lunch. Tijdens mijn eerste week bedacht ik een recept voor hartige pannenkoeken met ei, ham en kaas! Het viel bij iedereen in de smaak, dus ik dacht waarom werken we dat recept niet gewoon uit? Voor Foodtrackerz heb ik een paar aanpassingen gemaakt. Ik heb de pannenkoekenmix met extra eiwit gebruikt van Albert Heijn en in plaats van ham heb ik kalkoenfilet gebruikt. En als je net zoals ik een sweet & salty fan bent, dan kan je er nog pannenkoekenstroop over doen!Ingrediënten voor 1 eiwitrijke ontbijt pannenkoek

Pannenkoeken*

300 ml magere melk

1 ei


Topping voor één pannenkoek

1 ei

1 plakje kalkoenfilet

15 gram geraspte kaas 30+

pannenkoekenstroop*uit een half pak eiwit pannenkoeken maak ik 6 pannenkoeken. In dit recept bereid ik maar 1 pannenkoek, maar je kan er altijd meer maken natuurlijk.


Bereidingswijze voor 1 ontbijt pannenkoek

  • Bereid de pannenkoeken voor zoals aangegeven op de verpakking. Ik maak ongeveer 6 pannenkoeken uit een half pak. Je kan natuurlijk ook het hele pak maken, maar we gebruiken in dit recept maar 1 pannenkoek. Je kan er altijd meer maken natuurlijk.

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Leg 1 pannenkoek op een bakplaat met bakpapier.

  • Leg een plak kalkoenfilet op de pannenkoek en breek er een eitje boven uit. Vouw de randjes van je pannenkoek om zoals op de foto en verdeel 15 gram geraspte kaas over de pannenkoek.

  • Zet de pannenkoek in de oven voor 10 tot 15 minuten, tot het eitje zacht of hard gekookt is.

  • Serveer de pannenkoek direct met pannenkoekenstroop, heerlijk!


Voedingswaarde per ontbijt pannenkoek

246 kcal - 9g vet - 21g koolhydraten - 21g eiwittenEet smakelijk!


Liefs, AnoukMeer inspiratie op doen voor ontbijt recepten?コメント


Webshop

bottom of page