top of page

MONCHOU TAARTJE




I'm back at it again with another episode of eat your dessert as breakfast! Het valt me op dat veel ontbijtjes die ik maak, erg lijken op toetjes... Is dat erg? nee. Ik hou gewoon van zoete ontbijtjes. Dus vandaag maakte ik een monchou ontbijtje, maar dan niet met de taartvulling uit blik, we maken deze zelf!





Ingrediënten voor vier porties

20 gram halvarine light

110 gram zuivelspread light

180 gram vanille kwark

85 gram (diepvries) kersen

1 tl maizena

2 tl water

5 gram honing



Bereidingswijze van het MonChou taartje

  • Verkruimel 6 Belvita koekjes en smelt 20g halvarine light in de magnetron.

  • Mix de verkruimelde koekjes met de halvarine en verdeel het over een kleine ovenschaal van ongeveer 20x15cm.

  • Mix nu de vanille kwark met de zuivelspread en verdeel over de verkruimelde koekjes.

  • Ten slotte mix je de maizena met het water en de honing.

  • De fruitspread verwarm je op laag vuur in een pannetje en blijf roeren tot het aardig vloeibaar is.

  • Vanaf dit moment giet je de maizena erbij en laat blijf je dit de komende +- 3 minuten roeren, op het laatst roer je de kersen erdoor en top je je monchou taart hiermee af.

  • Laat even een half uur afkoelen in de koelkast voordat je het gaat eten.


Voedingswaarde per portie MonChou taartje

193 kcal - 26 gram koolhydraten - 8 gram eiwit - 5 gram vet



Eet smakelijk!

Liefs, Anouk


Deze recepten zul je vast ook lekker vinden


Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop



1件のコメント


Hoelang kun je dit recept vooraf maken? Of terwijl; hoelang blijft het goed in de koelkast? :-)

いいね!

Webshop

bottom of page