MONCHOU TAARTJE
I'm back at it again with another episode of eat your dessert as breakfast! Het valt me op dat veel ontbijtjes die ik maak, erg lijken op toetjes... Is dat erg? nee. Ik hou gewoon van zoete ontbijtjes. Dus vandaag maakte ik een monchou ontbijtje, maar dan niet met de taartvulling uit blik, we maken deze zelf!
Ingrediƫnten voor vier porties
20 gram halvarine light
110 gram zuivelspread light
180 gram vanille kwark
100 gram fruitspread kers
85 gram (diepvries) kersen
1 tl maizena
2 tl water
5 gram honing
Bereidingswijze van het MonChou taartje
Verkruimel 6 Belvita koekjes en smelt 20g halvarine light in de magnetron.
Mix de verkruimelde koekjes met de halvarine en verdeel het over een kleine ovenschaal van ongeveer 20x15cm.
Mix nu de vanille kwark met de zuivelspread en verdeel over de verkruimelde koekjes.
Ten slotte mix je de maizena met het water en de honing.
De fruitspread verwarm je op laag vuur in een pannetje en blijf roeren tot het aardig vloeibaar is.
Vanaf dit moment giet je de maizena erbij en laat blijf je dit de komende +- 3 minuten roeren, op het laatst roer je de kersen erdoor en top je je monchou taart hiermee af.
Laat even een half uur afkoelen in de koelkast voordat je het gaat eten.
Voedingswaarde per portie MonChou taartje
193 kcal - 26 gram koolhydraten - 8 gram eiwit - 5 gram vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Hoelang kun je dit recept vooraf maken? Of terwijl; hoelang blijft het goed in de koelkast? :-)