top of page

GEZONDE EN EIWITRIJKE APPELBEIGNETS


Gezonde en eiwitrijke appel beignets

Ik denk dat dit dan toch echt mijn favoriete oud en nieuw receptje is. Ik heb de welbekende appelbeignets, omgetoverd naar GEZONDE en EIWITRIJKE appelbeignets! Hiervan ga ik mezelf echt helemaal vol eten dit jaar. En weet je wat het allerleukste is? Het maakt niet eens uit, want deze appelbeignets zijn ook nog eens calorie-arm! 6 appelbeignets staan gelijk aan 232 calorieën en 18 gram eiwit!


Misschien neem ik er wel 12... *wink wink*



ingrediënten voor één portie/ 6 gezonde en eiwitrijke appelbeignets

1 appel (ongeveer 130 gram)

20 gram bloem

100 ml magere melk

zout


Topping

10 gram suikervervanger

kaneel


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het niet droog. Gebruik je een andere eiwitpoeder, dan wordt je beslag mogelijk dunner en wordt het niet zo fluffy als met smart protein.


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!






Bereidingswijze van de gezonde en eiwitrijke appelbeignets


Snijd de schil van de appel en verwijder het klokhuis met een appel tool. Snijd de appel in schijven van ongeveer 0,5 tot 1 cm dik. Dik de appelschijven in een bakje met bloem.

Verwarm alvast een pan voor op laag tot middelhoog vuur met wat bakspray. Mix in een kommetje de eiwitpoeder, bloem, magere melk met een snufje zout en kaneel. Dip je appel schijven één voor één in het beslag en leg in je pan. Wanneer de onderkant van je appelbeignet goudbruin is gekleurd, draai je hem om en laat je de andere kant ook goudbruin kleuren. Bak vervolgens nog even aan allebei de kanten, zodat de appel van binnen ook lekker zacht wordt.


Intussen mix je wat kaneel met het suikervervanger op een bordje. Haal de appelbeignets uit de pan, dip het in het 'suiker' en serveer!


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk




voedingswaarde per portie gezonde en eiwitrijke appelbeignets

232 kcal - 1g vet - 35g koolhydraten - 18g eiwit



Meer inspiratie opdoen voor gezonde kerstrecepten?


Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop





Webshop

bottom of page