APPELFLAPPEN



It's the (most wonderful) time of the year again, waarbij iedereen zin heeft in al het lekkere eten maar niet in die extra kilo's. Volgens mij is December de maand waar de meeste mensen een haat/liefde verhouding mee hebben. Maar wie zegt dat je al dat lekkere eten moet laten staan? Ga gewoon iets slimmer om met wat je eet, zoals deze appelflap. Blij genieten van de lekkerste snacks rond deze tijd, maar dan met minder calorieën!



Ingrediënten voor 4 appelflappen

300 gram appel

150 gram appelmoes 0% suiker

50 gram rozijnen

5 gram zoetstof poeder

snuf kaneel

4 tortilla wraps

poedersuiker vervanger optioneel


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden

  • Wel de rozijnen in een kommetje met kokend heet water voor 10 minuten.

  • Snijd de appel in kleine stukjes en bak ze kort in een pan

  • Mix de appel met de appelmoes, uitgelekte rozijnen, kaneel en de zoetstofpoeder.

  • Verdeel het mengsel over 4 tortilla wraps en vouw dicht als een appelflap.

  • Doe de appelflappen in de oven voor 15 minuten.

  • Optioneel kan je er nog poedersuiker vervanger over strooien.


voedingwaarde per appelflap

229 kcal - 45g koolhydraten - 4g eiwit - 3g vet

Eet smakelijk!

Liefs, Anouk