top of page

EIWITRIJKE MONCHOU WAFELS


Gezonde en eiwitrijke Monchou wafels

'Wafels, Wafels, ik ben gek op wafels!' - pony van True Jackson. Wie kent dit nog meer haha. Dit zinnetje was het eerste wat in me opkwam toen ik een intro tekst moest bedenken voor deze eiwitrijke wafels. Mocht je het niet kennen, het komt uit een tv programma van Nickelodeon. Hoop niet dat ik de enige ben hahaha.


Anyway, deze eiwitrijke wafels zijn heeerlijk! Ik hou van wafels en Monchoutaart. Dus dacht laten we maar even een combinatie maken van die twee, kan nooit misgaan! And I was right! Super gezond, lekker en eiwitrijk, you have to try this.


Voor deze wafels heb ik zelf de kersenvlaaivulling gemaakt. Mocht je deze wafels last minute nog willen maken, dan is de kersenvlaaivulling uit blik een goede tweede keus. Natuurlijk niet zulke fijne voedingswaarde als de zelfgemaakte, maar nog best oke!
Ingrediënten voor 1 portie eiwitrijke monchou wafels

1x ingrediënten voor de cinnamon sugar wafels uit het High Protein kookboek zonder topping

+ een beetje zoetstof en koek- en speculaaskruiden


topping

60 gram kersenvlaaivulling uit het High Protein kookboek

100 gram Griekse yoghurt 0% vet

5 gram vanille eiwitpoeder

beetje zoetstof


Verder nodig


Ik gebruik deze 4-in-1 Multi Grill van Princess. Het is een wafelijzer, tosti ijzer, bak-, en grillplaat in 1 apparaat! Je kunt het ook gebruiken om op te gourmetten. Ik ben er super blij mee.


Bereidingswijze van de eiwitrijke Monchou wafels

  • Maak de wafels zoals in de bereidingswijze van de cinnamon sugar wafels.Voeg dit keer koek- en speculaaskruiden toe aan het beslag. Omdat we de wafels niet toppen met suiker en kaneel, voegen we hiermee extra smaak toe aan de wafels.

  • Na het bakken van de wafels laat je ze kort afkoelen, niet te lang want warm zijn ze het allerlekkerst!

  • Meng de Griekse yoghurt met het vanille eiwitpoeder en een beetje zoetstof.

  • Stapel de wafels op elkaar en top af met de Griekse yoghurt en kersenvlaaivulling. Heb je geen kersenvlaaivulling uit het High Protein kookboek gemaakt? Je kan natuurlijk ook een blikje uit de supermarkt gebruiken. Iets minder gezond, maar de voedingswaarde daarvan zijn opzich ook niet heel verkeerd!


Voedingswaarde per portie eiwitrijke Monchou wafels

404 kcal - 6g vet - 43g koolhydraten - 42g eiwittenEet smakelijk!


Liefs, Anouk


Zin in nog meer recepten uit mijn kookboek?Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop
Comments


Webshop

bottom of page