top of page

PROTEIN OREO CHEESECAKE


gezonder en eiwitrijke Oreo cheeceake

Ik ben altijd in voor een toetje, dit keer was het deze gezonde en eiwitrijke cheesecake. In mijn kookboek staat de speculoos cheesecake. Ik heb hem dit keer omgetoverd tot een Oreo variant. In mijn kookboek staan veel van dit soort recepten, je kan er makkelijk je eigen twist aan geven.


Wat ik zo lekker vindt aan zo'n gezonde en eiwitrijke cheesecake, is dat het ook heel lekker en makkelijk is als ontbijt. Als ik aan het begin van de week een cheesecake maak, heb ik voor de rest van de week een lekker ontbijtje, snack of toetje!


Formaat bakvorm

Ik maak de cheesecake altijd in een bakvorm van 18 cm. Deze bakvorm met een diameter van 18 centimeter haal je bij de Albert Heijn. Ik vind het altijd fijn om een kleinere bakvorm te gebruiken, daardoor heb je ook niet gelijk een mega taart in de koelkast liggen.Ingrediënten voor 1 protein Oreo cheesecake, 9 punten

1x de ingrediënten voor de speculoos cheesecake uit het High Protein kookboek of e-bookvervang de volgende ingrediënten


Bodem

9 speculoos koekjes = 110 gram Oreo kruimels

1 tl koek- en speculaaskruiden = (zwarte) cacaopoeder


Vulling

Voeg 30 gram Oreo kruimels toe aan het beslag


Topping

Laat de topping weg, vervang dit eventueel voor Oreo kruimels.
Bereidingswijze van de protein Oreo cheesecake

  • De bereidingswijze is precies hetzelfde als de speculoos cheesecake, alleen vervang je de speculoos koekjes voor de Oreo kruimels. Oreo kruimels kan je kant en klaar kopen, of je gebruikt Oreo koekjes. Doe de Oreo kruimels of koekjes in een blender en blend tot fijn meel. Meng dan met de rest van de ingrediënten voor de bodem van de cheesecake.

  • De vulling maak je ook precies hetzelfde, alleen voeg je als laatste stap nog de oreo kruimels toe aan het beslag.

  • Zet de protein Oreo cheesecake in de oven, even langs als in het kookboek. Laat de cheesecake ook volledig afkoelen. Als je Oreo kruimels wilt toevoegen als topping, snijd dan een klein beetje van bovenste gedeelte van de cheesecake, zodat de Oreo kruimels blijven plakken aan de cheesecake.voedingswaarde voor één protein Oreo Cheesecake punt

205 kcal - 7g vet - 15g koolhydraten - 20g eiwittenEet smakelijk!


Liefs, Anouk ❤️
Zin in nog meer recepten uit mijn kookboek?Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop

Comments


Webshop

bottom of page