APPELTAART HAVERMOUT



Zoo, het is alweer een tijd geleden dat ik havermout had gegeten. Om heel eerlijk te zijn, vond ik het ook niet meer zo lekker en verpeste mijn havermout eigenlijk elke keer dat ik het probeerde te maken. Vandaag is de dag dat ik officieel mijn skills terug heb, dankzij een lieve instagram volger die mij vertelde hoe het moest! Normaal maakte ik mijn havermout altijd in de magnetron, maar vanaf nu doe ik dat niet meer. In een pan wordt je havermout veel lekkerder en krijgt het veel meer volume.



ingrediënten voor één portie

40 gram havermout

250 ml magere melk

1 tl koek en speculaas kruiden

10g appelstroop

10g rozijnen

Halve appel (75 gram) in stukjes gesneden

10 gram walnoten fijngehakt

15 gram vanille eiwitpoeder

Extra toppings optioneel



bereidingswijze

  • Neem eerst even de tijd om de appel en walnoten te snijden zoals aangegeven in de ingrediënten lijst.

  • Pak een klein steelpannetje en mix hierin de havermout, eiwitpoeder, koek en speculaas kruiden en magere melk

  • Doe de pan op laag vuur. Roer intussen de appelstroop, appel en rozijnen door de pap.

  • Wanneer de havermout begint te koken, zet je een timer voor 3 minuten.

  • Blijf ondertussen roeren zodat de onderkant niet aanbrand.

  • Wanneer de havermout klaar is, roer je de walnoten er door heen en doe je de havermout in een kom.

  • Optioneel kan je er nog extra toppings op doen, ik vind zelf kwark met gemengde notenpasta of pindakaas heel lekker!

voedingswaarde per portie zonder extra toppings

452 kcal - 60g koolhydraten - 26g eiwit - 10g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk