top of page

EGG WRAP MET COTTAGE CHEESE EN ZALM


I know, I know, het is soms echt lastig om elke keer weer lekkere lunch recepten te bedenken. Ik geef toe dat ik ook vaak alleen maar wat belegde broodjes als lunch meeneem naar werk. Niet dat dat erg is, want ik vind het super lekker haha! Maisbrood is my favorite by the way... Maar soms heb je ook zin in iets anders, zoals een eggwrap. Een eggwrap is eigenlijk gewoon een gevulde omelet in plaats van een tortilla. Lekker eiwitrijk en koolhydraat arm dus! Speciaal voor mijn keto strijders, maar ook ik vind dit heerlijk als lunch!Ingrediënten voor één egg wrap

2 eieren

60 gram cottage cheese

50 gram gerookte zalm

klein handje rucola

zout en peper naar smaakBereidingswijze

  • Verwarm alvast een pan op middelhoog vuur en vet in met wat bakspray of een beetje olie. Kluts de eieren in een kom en voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de eieren in de pan en bak aan allebei de kanten. Laat de ei-tortilla vervolgens afkoelen.

  • Na het afkoelen gaan we de wrap beleggen. Smeer de hele wrap in met de cottage cheese, verdeel er een handje rucola over en als laatste de gerookte zalm. Rol hem op en het is klaar!


Tip: Neem je de wrap mee naar school of werk. Rol hem dan in alluminium folie, dan kan je hem makkelijk opeten. Als het kan, beleg de egg wrap dan pas op het moment dat je het op gaat eten!

voedingswaarde voor één egg wrap

292 kcal - 16g vet - 2g koolhydraten - 32g eiwittenEet smakelijk!


Liefs, Anouk


bottom of page