GEZONDE POMPOEN CAKE


Gezonde pompoen cake

Pompoen cake, oftewel bananenbrood maar dan in pompoen versie. Ik kon het ook wel pompoen brood noemen, maar dan klinkt het alsof het hartig is terwijl het een heerlijk zoet is! Dit receptje is heerlijk voor in de herfstachtige maanden. Stel je is voor, het regent buiten terwijl jij op de bank zit met een warm kopje thee en een dekentje over je benen. Deze pompoen cake zou het enigste zijn wat nu nog ontbreekt, snel maken dus!




ingrediënten voor 1 gezonde pompoen cake, 11 plakken

400 gram verse pompoen blokjes

170 gram dadels

130 gram magere vanille kwark

220 gram volkoren meel

3 eieren

16 gram bakpoeder

2 tl appelazijn

0,5 tl zout

2 tl pumpkin spice mix of koek- en speculaaskruiden

optioneel extra zoetstof

15 gram pompoen pitjes



bereidingswijze van de gezonde pompoen cake

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Leg de pompoen blokjes op een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoen voor 20 minuten in de oven.

  • Zet een grote kom klaar en doe daarin de volkoren meel, bakpoeder, pumpkin spice mix en zout.

  • Doe in een blender alvast de dadels, kwark, eieren en appelazijn.

  • Wanneer de pompoen klaar is, haal je het uit de oven en zet je de oven terug naar 180 graden.

  • Doe de pompoen blokjes in de blender bij de andere ingrediënten en blend tot een glad geheel.

  • Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer door goed door met een lepel. Voeg optioneel nog extra zoetstof toe als dit gewenst is.

  • Wanneer alles goed gemengd is, doe je het beslag in een ingevette cakevorm.

  • Strooi de pompoen pitjes over de cake.

  • Zet de cake in de oven voor 40 minuten.

  • Haal de cake uit de oven en laat afkoelen voor je het uit de bakvorm haalt.


voedingswaarde voor 1 plak gezonde pompoen cake

159 kcal - 27g koolhydraten - 6g eiwit - 3g vet




Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Meer inspiratie opdoen voor gezonde of eiwitrijke cake recepten?