GEZONDE POMPOEN CAKE
- 16 okt 2020
- 2 minuten om te lezen
Bijgewerkt op: 7 aug 2024

Pompoen cake, oftewel bananenbrood maar dan in pompoen versie. Ik kon het ook wel pompoen brood noemen, maar dan klinkt het alsof het hartig is terwijl het een heerlijk zoet is! Dit receptje is heerlijk voor in de herfstachtige maanden. Stel je is voor, het regent buiten terwijl jij op de bank zit met een warm kopje thee en een dekentje over je benen. Deze pompoen cake zou het enigste zijn wat nu nog ontbreekt, snel maken dus!
ingrediënten voor 1 gezonde pompoen cake, 11 plakken
400 gram verse pompoen blokjes
170 gram dadels
130 gram magere vanille kwark
220 gram volkoren meel
3 eieren
16 gram bakpoeder
2 tl appelazijn
0,5 tl zout
2 tl pumpkin spice mix of koek- en speculaaskruiden
optioneel extra zoetstof
15 gram pompoen pitjes
bereidingswijze van de gezonde pompoen cake
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Leg de pompoen blokjes op een bakplaat met bakpapier en rooster de pompoen voor 20 minuten in de oven. Wanneer de pompoen klaar is, haal je het uit de oven en zet je de oven terug naar 180 graden.
Zet een grote kom klaar en doe daarin de volkoren meel, bakpoeder, pumpkin spice mix en zout.
Doe in een blender alvast de dadels, kwark, eieren en appelazijn. Doe de pompoen blokjes in de blender bij de andere ingrediënten en blend tot een glad geheel. Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer door goed door met een lepel. Voeg optioneel nog extra zoetstof toe als dit gewenst is.
Wanneer alles goed gemengd is, doe je het beslag in een ingevette cakevorm. Strooi de pompoen pitjes over de cake. Zet de cake in de oven voor 40 minuten. Haal de cake uit de oven en laat afkoelen voor je het uit de bakvorm haalt.
voedingswaarde voor 1 plak gezonde pompoen cake
159 kcal - 27g koolhydraten - 6g eiwit - 3g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Comentários