CHOCOLADE DUO BANANENBROOD


Gezonde, eiwitrijke duo bananenbrood


Gezonde en eiwitrijke bananenbrood blijft toch al een favoriet van mij. Het is een super makkelijk en snel recept, wat bijna nooit mis kan gaan. Het is altijd lekker smeuïg van binnen, totaal niet droog. Als je mij kent, weet je dat ik niet van droge baksels hou. Daarom raad ik ook altijd deze eiwitpoeder aan, dit is een combinatie van whey en caseïne eiwitpoeder. In tegenstelling tot alleen whey, neemt caseïne meer vocht op dan whey eiwitpoeder. Zo eindig je dus nooit met een droge cake of andere baksel.



Op zoek naar andere gezonde en eiwitrijke bananenbrood recepten?

Gelukkig heb ik nog veel meer gezonde bananenbrood of bananencake recepten uitgewerkt. Ik kan er niet genoeg van krijgen! Bekijk bijvoorbeeld eens de cinnamon swirl bites, dit basisrecept voor eiwitrijk bananenbrood, pindakaas blondies en de witte chocolade brownies! In al deze recepten zit ook banaan verwerkt, super gezond!





Ingrediënten voor 1 chocolade duo bananenbrood, 11 plakken

175 gram havermout

50 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)*

10 gram bakpoeder

1 tl (zwarte) cacaopoeder

2 kleine bananen 200 gram in totaal

2 tl vanille aroma

3 eieren

1 eiwit

100 gram magere kwark


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het niet droog!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!






Bereidingswijze van de chocolade duo bananenbrood

  • Verwarm de oven vast voor op 170 graden.

  • Doe alle droge ingrediënten (behalve de cacaopoeder) in een blender en blend tot fijn meel.

  • Vervolgens doe je de droge ingrediënten in een beslagkom.

  • Doe nu de natte ingrediënten in de blender en blend tot er geen stukken banaan meer te zien zijn.

  • Voeg de natte ingrediënten toe aan de droge en meng tot er geen droge stukken meer in zitten.

  • Doe de helft van het beslag in een andere beslagkom en roer hier de cacaopoeder doorheen.

  • Vet een cakevorm in of leg er een vel bakpapier in.

  • Schep om de beurt een lepel van het vanille beslag en het chocolade beslag in de cakevorm, zo ontstaat er een speels effect in de cake.

  • Zet de cake in de oven voor 40 tot 45 minuten. Wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt als je hem erin prikt, is de cake klaar.


voedingswaarde voor één plak chocolade duo bananenbrood

124 kcal - 3g vet - 15g koolhydraten - 7g eiwitten




Eet smakelijk!


Liefs, Anouk