PINDAKAAS BLONDIES



Alhoewel ik nog een beetje aan het experimenteren ben met een recept voor een gezonde brownie, heb ik hier het recept voor een gezonde blondie voor jullie! Hij is heerlijk luchtig en vol van smaak door de bananen en pindakaas. En let's be honest, wie houdt er nou niet van pindakaas? De chocolate chips die ik er ook nog is aan toegevoegd heb, maakt dat deze blondie rechtstreeks uit de hemel is komen vallen (of eigenlijk uit mijn oven, maar what's the difference?) .



ingrediënten voor 9 blondies

65 gram havermeel hiervoor kan je ook havermout fijnmalen tot meel

40 gram 100% pindakaas

1 ei

2 eiwitten

1 banaan

30 ml magere melk

1 tl vanille aroma

25 gram chocolate chips

7 gram bakpoeder

beetje zout

zoetstof naar smaak


tip: als je de pindakaas blondies eiwitrijker wilt maken, kan je de 30 gram van het havermeel vervangen door eiwitpoeder


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden

  • Prak de banaan in een kom.

  • In een andere kom mix je de melk met de pindakaas goed door elkaar.

  • Vervolgens doe roer je hier het ei en de eiwitten door tot het goed gemengd is.

  • Voeg de banaan, het havermeel, de vanille aroma, bakpoeder, zoetstof, zout en de chocolate chips aan toe.

  • Wanneer dit allemaal is gemengd, kan je dit in een ingevette vorm gieten, ik gebruikte hiervoor een vorm van 15x15 cm.

  • Doe het in de oven voor 20 tot 22 minuten.


voedingswaarde per stuk, zonder eiwitpoeder

95 kcal - 10g koolhydraten - 4g eiwit - 4g vet


voedingswaarde per stuk, met eiwitpoeder

93 kcal - 8g koolhydraten - 6g eiwit - 4g vet



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk