PINDAKAAS BLONDIES
Alhoewel ik nog een beetje aan het experimenteren ben met een recept voor een gezonde brownie, heb ik hier het recept voor een gezonde blondie voor jullie! Hij is heerlijk luchtig en vol van smaak door de bananen en pindakaas. En let's be honest, wie houdt er nou niet van pindakaas? De chocolate chips die ik er ook nog is aan toegevoegd heb, maakt dat deze blondie rechtstreeks uit de hemel is komen vallen (of eigenlijk uit mijn oven, maar what's the difference?) .
ingrediƫnten voor 9 blondies
65 gram havermeel hiervoor kan je ook havermout fijnmalen tot meel
40 gram 100% pindakaas
1 ei
2 eiwitten
1 banaan
30 ml magere melk
1 tl vanille aroma
25 gram chocolate chips
7 gram bakpoeder
beetje zout
zoetstof naar smaak
tip: als je de pindakaas blondies eiwitrijker wilt maken, kan je de 30 gram van het havermeel vervangen door eiwitpoeder
bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden
Prak de banaan in een kom.
In een andere kom mix je de melk met de pindakaas goed door elkaar.
Vervolgens doe roer je hier het ei en de eiwitten door tot het goed gemengd is.
Voeg de banaan, het havermeel, de vanille aroma, bakpoeder, zoetstof, zout en de chocolate chips aan toe.
Wanneer dit allemaal is gemengd, kan je dit in een ingevette vorm gieten, ik gebruikte hiervoor een vorm van 15x15 cm.
Doe het in de oven voor 20 tot 22 minuten.
voedingswaarde per stuk, zonder eiwitpoeder
95 kcal - 10g koolhydraten - 4g eiwit - 4g vet
voedingswaarde per stuk, met eiwitpoeder
93 kcal - 8g koolhydraten - 6g eiwit - 4g vet
Eet smakelijk!
Liefs, Anouk
Zojuist 2 batches gemaakt om te trakteren op het werk vrijdag! Jeetje wat lekker zijn deze en ik vind pindakaas normaal gesproken niet eens lekker haha! Helemaal fan! Deze ga ik zeker vaker maken! Misschien nog leuke variaties van deze voor ons?:):)