BASISRECEPT BANANENBROOD (EIWITRIJK)



Het is weer zover! Ik heb bananen gekocht en niet opgegeten, dat betekent dat ik bananenbrood heb gemaakt met mijn overrijpe bananen. Ik bedacht me dat ik nog nooit een basisrecept voor eiwitrijke bananenbrood heb gemaakt, dus dat werd hoog tijd. Met dit recept kan je dus eindeloos variëren, bijvoorbeeld voeg wat nootjes toe of chocolate chips! Dit recept is perfect om in stukjes te snijden en in je vriezer te stoppen, zo heb je elke dag een plakje bananenbrood op werk of school.



ingrediënten voor 1 cake, 11 plakken

3 grote bananen

85 gram volkorenmeel

35 gram kokosmeel niet vervangbaar

28 gram vanille eiwitpoeder

3 eieren

1 eiwit

8 gram bakpoeder

40 gram ahorn siroop

2 tl vanille aroma

1 tl koek en speculaaskruiden

0,5 tl zout



bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe de droge ingrediënten in een kom en roer alles goed door.

  • Doe in een andere kom de banaan en prak tot helemaal fijn. Roer de eieren, eiwit, ahornsiroop en vanille aroma erdoor.

  • Doe alle natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer door tot er geen droge stukken meer in het beslag zit.

  • Vet een cakevorm in of leg er een bakpapiertje in, schep vervolgens het beslag in de cakevorm.

  • Doe het bananenbrood in de oven en bak voor 40 tot 45 minuten. Wanneer een satéprikker schoon uit de cake komt, is de cake gaar.


voedingswaarde per plak

116 kcal - 2g vet - 18g koolhydraten - 6g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs,

Anouk