WITTE CHOCOLADE BROWNIE



Ik ben vast niet de enige die vind dat een brownie echt smeuïg moet zijn van binnen. Met dit recept zit je zeker goed! Deze witte chocolade brownie is vol van smaak en een klein stukje vult je aardig. Geloof me, eet hier niet te veel van. Ik weet dat het een gezonde brownie is, maar je zit voor de rest van de dag vol.




Ingrediënten voor 1 witte chocolade brownie, 9 stukjes

2 kleine rijpe bananen

85 gram witte chocolade + 20 gram voor topping

115 gram magere vanille kwark

30 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)*

2 eieren

2 tl vanille extract

30 gram zelfrijzend bakmeel

5 gram hazelnoten fijngehakt


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het niet droog.


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!





bereidingswijze van de witte chocolade brownie

  • Verwarm de oven voor op 190 graden.

  • Smelt de witte chocolade in een pan of in de magnetron

  • Prak de bananen in een grote kom, en mix dit met de magere kwark, eieren en vanille extract.

  • Laat 85g witte chocolade smelten in een pan of in de magnetron en voeg dit toe aan het mengsel, meng dit nog een keer goed.

  • Voeg als laatste het zelfrijzende bakmeel en het eiwitpoeder toe en mix het tot een glad beslag.

  • Vet een brownie bakvorm in (ik gebruike een van 16x16cm) en giet het mengsel erin.

  • Doe het beslag nu in de oven voor 35 minuten. Wanneer het uit de oven is, laat je de brownie volledig afkoelen.

  • Smelt de andere 20g witte chocolade in een pan en doe dit over de brownie als topping met fijngehakte hazelnoten.


voedingswaarde per portie

126 kcal - 13g koolhydraten - 6g eiwitten - 5g vet


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk ❤️