EIWITRIJKE FRAMBOZEN CAKE




Wist je dat je boter makkelijk kan vervangen door appelmoes? Deze cake bewijst maar weer eens hoe lekker dat kan zijn. De basis van deze cake is namelijk gemaakt van bloem, eiwitpoeder, eieren en appelmoes! Het voordeel van appelmoes, is dat het ook lekker zoet is, dus je hoeft ook geen zoetstof meer toe te voegen. Wel heb ik frambozen door het beslag gedaan, voor een extra lekkere smaak!






Ingrediënten voor één cake, 8 dikke plakken

150 gram bloem

30 gram vanille smart protein (eiwitpoeder)*

350 gram appelmoes zonder suiker

1 tl bakpoeder

3 eieren

2 tl vanille aroma

100 gram frambozen

snufje zout


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het niet droog en taai!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!






Bereidingswijze van de eiwitrijke frambozen cake

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.

  • Doe de bloem, eiwitpoeder, bakpoeder en het zout in een kom en roer door.

  • Scheid de eiwitten van de eierdooiers.

  • Klop de eiwitten stijf in een vetvrije kom.

  • Mix de eierdooiers met de droge ingrediënten en voeg de appelmoes en vanille aroma toe. Roer alles weer goed door.

  • Nu kan je voorzichtig de eiwitten door het beslag vouwen en tot slot voeg je de frambozen toe.

  • Vet een bakvorm in en schep het beslag erin. Bak voor 60 minuten of tot een satéprikker er weer schoon uitkomt.


voedingswaarde per plak eiwitrijke frambozen cake

134 kcal - 2g vet - 19g koolhydraten - 8g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk