EIWITRIJKE GRIESMEELPUDDING

Ik was vroeger echt helemaal gek van de griesmeelpudding van Mona. Bij ons thuis noemden we het altijd 'slappetietenpudding'. Dan zeiden we altijd slappetietenpuddingggg en dan schudde we met het bordje zo heen en weer, zodat het ging bewegen. Nu ik dit zo aan het uittypen ben, besef ik me pas hoe raar we eigenlijk waren hahaha. Anyway, ik heb een gezonde en eiwitrijke variant gemaakt van de griesmeelpudding. Dit keer niet met het bosbessensausje wat er altijd overheen zat, maar met een suikervrije siroop.



Griesmeelpudding bakjes

Oh en nog een tip! Om deze gezonde en eiwitrijke griesmeelpudding te maken, heb ik de originele griesmeelpudding bakjes van Mona gewoon hergebruikt. Je kan hiervoor 1 grote griesmeelpudding bak voor gebruiken of 4 kleine griesmeelpudding bakjes.


Gezonde en eiwitrijke griesmeelpudding recept

Ingrediënten voor 1 grote griesmeelpudding of 4 kleintjes

600 ml magere melk

60g tarwegriesmeel

1 blaadje gelatine

Beetje zoetstof vloeibaar

3 tl vanille aroma

15g vanille smart protein (eiwitpoeder)*

suikervrije siroop optioneel


Tip: Als je geen puddingvormpjes in huis hebt, kan je de bakjes van Mona griesmeelpudding hergebruiken. Plak de plek waar normaal de sticker zit dicht met plakband zodat het niet gaat lekken.


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt het een stuk romiger.


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!




Bereidingswijze voor 1 grote griesmeelpudding of 4 kleintjes

  • Week het gelatineblaadje in koud water voor 10 minuten.

  • Breng 450 ml melk in een pan aan de kook en houd de andere 150 ml apart.

  • Doe de 150 ml melk in een kom en voeg daarbij het griesmeel, eiwitpoeder, vanille aroma en zoetstof aan toe. Mix totdat er geen klontjes meer zijn.

  • Wanneer de melk kookt, zet je het vuur lager en laat je de gelatine oplossen in het melk.

  • Voeg de griesmeelpap al roerend toe aan het melk en mix dit met een garde totdat de klontjes weg zijn.

  • Laat dit nog twee minuten op het vuur staan en hier het in 1 grote vorm of een 4 kleine vormpjes.

  • Laat de griesmeelpudding voor minimaal 3 uur afkoelen in de koelkast, wanneer je het gaat serveren kan je er optioneel nog (suikervrije) siroop over doen.


voedingswaarde voor één kleine griesmeelpudding zonder sausje

116 kcal - 0g vet - 18g koolhydraten - 10g eiwitten


voedingswaarde voor één grote griesmeelpudding zonder sausje

465 kcal - 1g vet - 72g koolhydraten - 39g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk


Meer inspiratie op doen voor lekkere toetjes?