top of page

EIWITRIJKE CHOCOLADEMOUSSE (PAAS EDITIE)Hoe leuk zijn deze super schattige chocolade paasmoussetjes (oké, dat klinkt raar maar het is een echt woord!). Je ziet het goed, het hoort een wortel in wat aarde voor te stellen. Wortel met chocolade gaat niet heel goed samen, dus stiekem is het gewoon een aardbei. Voor de oranje chocolade heb ik speciale chocolade kleurstof op basis van olie gebruikt en dat werkt super! Oh en wees maar niet bang hoor, je krijgt veel meer chocolade mousse in één portie dan op de foto lijkt, maar het paste niet allemaal in deze schattige potjes.Ingrediënten voor 1 eiwitrijke chocolademousse

125 gram melkunie chocolade pudding

10 gram chocolade brownie eiwitpoeder

10 gram suikervrije chocoladepasta

1 eiwit

2 eetlepels magere melk

2 gelatine blaadjes

snufje zout


topping

10 gram Oreo kruimels

Aardbeien

100 gram witte chocolade

Oranje chocolade kleurstof


Bestel Chocolade Brownie whey bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!


Bereidingswijze van de eiwitrijke chocolademousse

  • Voor de chocolade aarbeien smelt je 100 gram witte chocolade au bain marie en voeg je de oranje chocolade kleurstof toe tot je de gewenste kleur hebt. Doe de chocolade in een smal bakje en dip er om de beurt aardbeien in. Je gebruikt ongeveer 10 gram chocolade per aardbei en ik raad aan om meer meer aardbeien te gebruiken, zodat je zo min mogelijk chocolade verspilt. Het laatste beetje chocolade drizzle je over de aardbeien heen. Laat hard worden op kamertemperatuur of zet in de koelkast.

  • Laat de gelatine blaadjes weken in een kom met koud water voor ongeveer 5 minuten.

  • Doe de chocolade pudding , eiwitpoeder, suikervrije chocoladepasta en een snufje zout in een kom en meng dit goed door.

  • Klop in een vetvrije kom het eiwit op met een handmixer, wanneer je de kom op z'n kop kan houden zonder dat het eiwit eruit valt is het goed genoeg.

  • Verwarm 2 eetlepels melk in een pan op laag vuur en voeg de gelatine blaadjes toe, wanneer de gelatine is opgelost roer je dit door het chocolade mengsel.

  • Vervolgens spatel je voorzichtig het opgeklopte eiwit door het chocolade mengsel, zodat het een luchtige mousse wordt.

  • Schep het in een bakje en zet dit in de koelkast voor ongeveer een uur of totdat de gelatine z'n werk heeft gedaan.

  • Bij het serveren verdeel je 10 gram Oreo kruimels over de pudding en leg je er één chocolade aardbei op.


voedingswaarde per mousse met toppings

310 kcal - 10g vet - 30g koolhydraten - 33g eiwit


voedingswaarde per mousse zonder toppings

206 kcal - 5g vet - 15g koolhydraten - 31g eiwit


Eet smakelijk!


Liefs, Anouk


bottom of page