top of page

TOSTADAS MET GARNALEN


Tostadas met garnalen

Tostadas zijn geroosterde tortillas in de pan, zodat ze lekker knapperig worden.En dit is ECHT zo lekker, dit moet je hebben gegeten. Het is comfortfood, maar dan gezond! Het zit vol met gezonde vetten door de avocado en bevat ook nog lekker veel groente. Ga jij het proberen?


Tostadas met garnalen

Ingrediënten voor 6 tostadas met garnalen

3 tomaten

1 rode ui

2 avocado's

1 teentje knoflook

2 el limoensap

1 tl fijngemalen komijnzaad

snufje zout

1 el suiker

150 gram garnalen (ongekookt en gepeld)

3 plakjes cheddar kaas

6 mini tortilla's

klein potje creme fraiche light

beetje peterselie of koriander om te garneren


Bereidingswijze van de tostadas met garnalen

Begin met het snijden van de groenten. De tomaten moeten in kleine blokjes, de ui moet gesnipperd en de knoflook geperst. Als je de tostades wilt garneren kan je de peterselie of koriander ook vast grof snijden.


Doe in een bak de avocado's en prak fijn met een vork. Doe hierbij 2 eetlepels van de gesnipperde ui en 2 eetlepels tomatenblokjes. Voeg er de geperste knoflook aan toe, de komijnzaad, 1 eetlepel limoensap, een snufje zout. Roer goed door.


Voor de tomatensalsa doe je de overgebleven tomaat en ui in een bak. Voeg hier 1 eetlepel limoensap aan toe en 1 eetlepel suiker.


Marineer de garnalen met de chipotle saus. Zet een pan op middelhoog vuur en vet in. Bak de garnalen 2 minuten. Niet te lang, anders worden de garnalen droog. Haal vervolgens de garnalen uit de pan en leg apart. Vet de pan opnieuw in. Leg een mini tortilla in de pan en laat de onderkant goudbruin kleuren. Als de onderkant goudbruin gekleurd is, bak je tortilla aan de andere kant. Als je de tortilla hebt omgedraaid, verdeel je direct een half plakje cheddarkaas op de bovenkant van de tortilla. De cheddarkaas kan dan ook smelten. Herhaal met de andere 5 mini tortilla's.


Als je de tortilla uit de pan haalt kan je het gaan beleggen. Smeer de guacamole (avocado mengsel) over de tortilla, vervolgens de tomatensalsa en de garnalen. Garneer met de creme fraiche light en koriander/peterselie. Serveer direct.


Eet smakelijk!



Voedingswaarde per tostada met garnalen

228 kcal - 14 gram vet - 19 gram koolhydraten - 10 gram eiwitten


Deze eiwitrijke recepten ga je ook lekker vinden!



Webshop

bottom of page