CHILI SIN CARNE

Chili sin carne! Dus chili con carne, maar dan zonder vlees, zelfs veganistisch (zonder de extra toppings). Dit recept is heerlijk om op verschillende manieren te eten. Laatst at ik dit met wraps, maar het is ook lekker met rijst of wat brood erbij. Je kan het helemaal zelf bedenken! Vaak kook ik maar voor 2 personen, maar dit recept bevat meer porties. Deze chili sin carne is namelijk top om te mealpreppen, je zou het zelfs kunnen invriezen!
Ingrediënten voor 6 porties chili sin carne
10 ml olijfolie
400 gram paddenstoelengehakt
5 teentjes knoflook fijngehakt
2 rode punt paprika's in blokjes gesneden
2 blikken zwarte bonen in chilisaus
1 groot blik mais
10 kleine tomaten in blokjes gesneden
1 zakje chili con carne kruiden
Bereidingswijze van de chili sin carne
Begin met het snijden van de groenten, snijd of pers de knoflook fijn en de paprika en tomaten in blokjes.
Verwarm een grote, diepe pan met de olijfolie erin op middelhoog vuur. Doe het paddenstoelengehakt in de pan en bak goudbruin. Doe vervolgens de knoflook en paprika erbij en roerbak voor 2 minuten. Tot slot doe je de rest van de ingrediënten erbij. Zet de deksel op de pan, het vuur iets lager en laat 15 minuten pruttelen. Roer af en toe even door, als je een dikke saus overhoudt, is de chili sin carne klaar.
Serveer met rijst, in een wrap of gewoon los met wat tortilla chips! Ook lekker voor erbij: creme fraiche, guacamole en kaas.
Voedingswaarde per portie chili sin carne
243 kcal - 5g vet - 31g koolhydraten - 12g eiwitten
Comments