top of page

GNOCCHI MET GEGRILDE GROENTEDit recept is echt één van mijn favorieten! Dit recept heeft er trouwens ook voor gezorgd dat ik opslag verliefd ben geworden op gnocchi. Als je dit nog nooit hebt gegeten, what are you doing with your life? Oké, ik geef toe, ik was ook een latertje. Maar gnocchi heeft mijn leven echt veranderd. Het recept is vegetarisch, maar je mist het vlees ook echt niet. Ik kan het weten, want in dit recept had ik namelijk ook eerst kip verwerkt (als je helemaal naar beneden scrolt in mijn feed zie je het recept nog ergens tussen staan). Sinds ik minder vlees ben gaan eten, eet ik dit recept dus zonder kip en ik merk echt geen verschil.


ingrediënten voor vier personen

500 gram gnocchi

1 bol mozzarella light

900 gram gegrilde groente

80 gram geraspte kaas 30+

650 ml gezeefde tomaten

4 eieren

2 teentjes knoflook

Uienpoeder naar smaak

Zout en peper naar smaak


bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de gnocchi zoals aangegeven op de verpakking.

  • Doe de gegrilde groenten in een grote pan met de gezeefde tomaten, twee geperste teentjes knoflook en breng op smaak met uienpoeder, zout en peper. Breng aan de kook en laat een paar minuten sudderen.

  • Zet het vuur uit, roer de gekookte gnocchi door het mengsel heen. Pluk de bol mozzarella, verdeel over de pan en roer door.

  • Schep de gnocchi in een grote ovenschaal en strooi de geraspte kaas erover.

  • Doe de ovenschaal nu in de oven voor 15 minuten. In de tussentijd kook of pocheer je de eieren.

  • Serveer de eieren bij de gnocchi.


TIP: Breek de eieren uit over de gnocchi wanneer deze in de ovenschaal zit. Zet in de oven voor 15 minuten of tot de eieren gestold zijn.voedingswaarde per portie

524 kcal - 12g vet - 70g koolhydraten - 30g eiwit

Eet smakelijk!

Liefs, Anouk

bottom of page