THAISE WRAPS MET KIP EN PINDASAUS

Afgelopen tijd ben ik steeds meer recepten aan het testen voor avondeten. Ten eerste, om elke avond lekker gevarieerd te kunnen eten én vind ik het gewoon heel leuk om recepten uit te proberen. Als ik een lekker receptje heb gevonden, deel ik het met jullie! Dit keer Thaise hoisin kip wraps met homemade pindasaus!
Ingrediënten voor 2 porties Thaise kip wraps met pindasaus
2 knoflookteentjes geperst
300 gram kipdijfiletreepjes
80 hoisinsaus
15 ml sojasaus
2 tl agavesiroop of honing
100 gram geraspte wortel
15 ml azijn
snufje zout
100 gram komkommer
1 bosui
30 gram gezouten pinda's
6 mini tortilla's
Pindasaus
40 gram 100% pindakaas
40 ml sojamelk ongezoet
12 gram ketjap manis
beetje siracha of sambal naar smaak
Bereidingswijze van de 6 Thaise kip wraps met pindasaus
We beginnen met het maken van de pindasaus. Roer hiervoor de pindakaas, sojamelk, ketjap manis en sriracha of sambal in een bakje en zet apart.
Verwarm de oven vast voor op 180 graden, zodat je de mini tortilla's zometeen kan opwarmen.
Verwarm een ingevette pan op middelhoog vuur en fruit de knoflook voor een minuut. Voeg dan de kipdijfiletreepjes toe en bak voor 5 minuten. Na 5 minuten voeg je de hoisinsaus, sojasaus en agavesiroop of honing toe. Zet het vuur iets zachter en bak nogmaals 5 minuten.
Verpak de mini tortilla's in aluminiumfolie en verwarm in de oven voor 4 minuutjes.
Wanneer de kip nog aan het bakken is en de tortilla's in de oven liggen, bereid je de toppings voor. Meng de geraspte wortel met het azijn en een snuf zout. Snijd de komkommer in kleine reepjes, de bosui in ringetjes en hak de pinda's een beetje grof.
Voedingswaarde per portie (3 mini wraps)
698 kcal - 27g vet - 69g koolhydraten - 42g eiwitten
Eetsmakelijk!
Liefs, Anouk ❤️
Comments