top of page

QUINOA SALADE MET AMANDELEN EN FETA


Vegetarische quinoa salade

De laatste tijd ben ik veel aan het variëren met avondeten. Ik had altijd wat vaste maaltijden die ik maakte, alleen nu ben ik weer in de mood voor nieuwe dingen. Ook wil ik weer wat gezonder doen, voldoende groente, fruit en eiwitten op een dag! Dit vegetarische receptje is mega lekker én gezond. Niet persé heel veel groente, maar wel met alleen maar gezonde ingrediënten.



Ingrediënten voor 2 porties quinoa salade

150 gram quinoa

2 punt paprika's + beetje olijfolie

40 gram gezouten amandelen

2 takjes verse munt

1 bosui

100 gram feta

zout en peper



Dressing

25 gram tahini (sesampasta)

5 gram olijfolie

1 tl mosterd

1 el sojasaus

1 tl honing

1 el citroensap



Bereidingswijze van de quinoa salade

Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de paprika's in reepjes, leg op een bakplaat met bakpapier en sprenkel er olijfolie over. Rooster in de oven voor ongeveer 15 minuten.


Doe de quinoa in een pannetje met 300 ml water. Breng op laag tot middelhoog vuur aan de kook en kook voor 12 minuten tot al het water is opgenomen. Dit kan ook iets korter duren, dus hou het goed in de gaten. Haal van het vuur als het klaar is.


In de tijd dat de quinoa aan het koken is, maken we de rest klaar. Snijd de munt fijn, de bosui in ringetjes en hak de amandelen grof. Voor de dressing roer je alle ingrediënten samen in een kommetje. Doe er een klein beetje water bij om de dressing iets dunner te maken.


Als de quinoa en de paprika klaar is, maken we de salade klaar. Doe de quinoa in een salade schaal, hussel hier de munt, paprika, bosui, zout en peper doorheen. Garneer met de verkruimelde feta kaas, gezouten amandelen en de dressing!


Enjoy!




Voedingswaarde per portie quinoa salade

671 kcal - 38g vet - 49g koolhydraten - 28g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk ❤️




Op zoek naar meer vegetarische recepten?












Webshop

bottom of page