top of page

GNOCCHI TRAYBAKE MET POMPOEN


Gnocchi traybake met pompoen en feta

Het verbaast me dat ik dit recept nog nooit heb gepost, ik eet dit namelijk al jaren! Dit was altijd favoriete recept, omdat het zo simpel is en je er weinig aan hoeft te doen. Toen ik nog bij mijn ouders woonde, had ik een grote oven waar je alle ingrediënten zo op de bakplaat kon gooien, een half uur in de oven en het was klaar. Nu heb ik een veel kleinere oven, met een kleine bakplaat waar ik maar voor één persoon dit gerecht kan maken. Kan niet wachten tot ik weer een grote oven heb, dan ga ik dit weer veel vaker maken!Ingrediënten voor 2 grote porties gnocchi traybake met pompoen

400 gram verse gnocchi

400 gram pompoenblokjes

120 gram paddenstoelenmix

2 punt paprika

2 kleine rode uien

3 teentjes knoflook

2 takjes rozemarijn

2 takjes salie

peper en zout

15 gram olijfolie

150 gram feta kaas


Qua groenten kan je alle groenten naar keuze kiezen, ik doe het ook vaak met courgette, aubergine of andere groenten die ik in huis heb. Perfect als je groenten op moet maken!Bereidingswijze van de gnocchi traybake met pompoen

Verwarm de oven voor op 220 graden.


Snijd de paddenstoelen en paprika in reepjes. Snijd de rode ui in halve ringen en pel de teentjes knoflook.


Bereid een bakplaat voor met bakpapier of pak een grote ovenschaal. Mijn oven/bakplaat is best klein, dus ik heb het verdeelt over 2 ovenschalen.


Doe de gnocchi en de groenten op de bakplaat, breng op smaak met zout en peper en verdeel de olijfolie erdoor. Hussel goed door, zodat alles bedekt is met de olijfolie. Leg de takjes rozemarijn en salie tussen de ingrediënten.


Doe de gnocchi in de oven voor ongeveer 35 minuten, hoelang het duurt verschilt per oven. Het kan is langer of korter duren voordat het klaar is, dus houd goed in de gaten. Hussel tussendoor even door.


Haal het uit de oven en haal de takjes rozemarijn en salie er tussenuit. Verdeel op de borden en strooi de feta kaas erover.Bereidingswijze van de gnocchi traybake


Voedingswaarde voor één gnocchi traybake met pompoen

681 kcal - 86 gram koolhydraten - 25 gram vet - 20 gram eiwittenDeze gezonde recepten ga je ook heel lekker vindenコメント


Webshop

bottom of page