top of page

DEEP DISH SALAMI PIZZA




Pizza blijft hier favoriet. Toen ik laatst ging picknicken voor mijn huis (want ik heb geen tuin), maakte ik deze deep dish pizza. Het verbaasde me hoe lekker dit was, de bodem was lekker fluffy en deed me denken aan een big american pizza. Doordat je de pizza in een bakvorm bakt, kan je helemaal los gaan met de toppings en kaas! Je hoeft niet bang te zijn dat het van de pizza af smelt haha! Dit noem je toch een perfecte pizza?





Ingrediƫnten voor 2 porties deep dish salami pizza

200 bloem

110 ml lauwwarm water

3 gram gist

4 gram zou

8 ml olijfolie olie


Topping

5 eetlepels pizza saus

100 gram mozzarella light

halve ui in halve ringen

60 gram geraspte kaas

2 BiFi kalkoen worstjes in plakjes gesneden

handje halve cherry tomaatjes

basilicum


Verder nodig

bakvorm of ovenschaal, mijn bakvorm is 27,5 x 17,5



Bereidingswijze van de deep dish salami pizza


Doe alle ingrediƫnten voor het deeg in een kom en kneed dit voor 8 tot 10 minuten tot een soepel deeg. Leg het deeg in een ingevette kom met vershoudfolie erover en zet op een warme plek voor een uur.


Na een uur kan je de bakvorm invetten en verdeel je het deeg over de bodem. Laat nog een keer rijzen voor een uur op een warme plek.


Verwarm de oven voor op 200 graden. In de tussentijd kunnen we de pizza gaan beleggen met de toppings! Verdeel de pizza saus over de bodem. Scheur de mozzarella in stukjes en beleg de bodem ermee, vervolgens de rode ui, geraspte kaas, BiFi kalkoen plakjes en de halve cherry tomaatjes.


Zet de deep dish salami pizza in de oven voor 20 minuten. Laat 5 minuten afkoelen voor je de pizza aansnijdt.





Voedingswaarde per portie deep dish salami pizza

728 kcal - 30g vet - 76g koolhydraten - 37g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk ā¤ļø



Op zoek naar meer Italiaanse recepten?










Comments


Webshop

bottom of page