top of page

EIWITRIJKE PIZZA CALZONE


eiwitrijke pizza calzone

I'm always in for pizza, daarom heb ik het niet één keer, maar twee keer in mijn kookboek staan! De pizzabroodjes en een gewone pizza. Met het recept van de pizzabroodjes heb ik dit keer een pizza calzone gemaakt. En mijn vriend zegt het niet vaak, maar hij vond het ''echt heel lekker''! Dit is dus een blijvertje en daarom heb ik het ook 2x gegeten in een week haha.




Ingrediënten voor 3 eiwitrijke pizza calzones

1x de ingrediënten van het deeg voor de pizzabroodjes


vulling

1 bol mozzarella light 125 gram

30 gram geraspte kaas 30+

100 gram pizzasaus

3 tl pesto

3 handjes spinazie

handvol cherry tomaatjes



Bereidingswijze van de eiwitrijke pizza calzones

  • Bereid het deeg voor zoals aangegeven in het High Protein kookboek of High Protein e-book.

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.

  • Verdeel het deeg in 3 bollen.

  • Rol het deeg uit op een bebloemd werkblad. Rol het uit tot de grootte van een pizza, zometeen vouw je het nog dubbel.

  • Smeer de hele pizza in met de pizzasaus. Dan beleg één helft van de pizza met vulling naar keuze. Ik belegde m'n pizza met een handje spinazie, plakjes mozzarella, plakjes cherry tomaatjes, een tl pesto en als laatst de geraspte kaas.

  • Vouw de calzone dicht en vouw de randjes dicht.

  • Smeer in met nog een beetje pizzasaus en strooi en nog een klein beetje geraspte kaas over.

  • Herhaal met het andere deeg.

  • Leg op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor 20 tot 25 minuten.


voedingswaarde voor één eiwitrijke pizza calzone

630 kcal - 18g vet - 79g koolhydraten - 36g eiwit



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop



Webshop

bottom of page