top of page

PIZZA ROLLS




Wie komt er net terug van vakantie en moet binnenkort weer aan het werk / back to school? In samenwerking met Pit&Pit heb ik een heerlijk lunch receptje gemaakt. Deze pizza rolls kun je natuurlijk ook gewoon als avondeten eten, maar pizza is altijd lekkerder de dag erna toch? 😉 Ik ben zelf nooit zo van de saaie lunch en dus met deze pizza rolls is de lunchpauze sowieso iets om naar uit te kijken!





Ingrediënten voor 8 pizza rolls

250 speltbloem

135 ml lauwwarm water

4 gram gist

5 gram keltisch zeezout

10 ml avocado olie


Vulling

6 el passata + Italiaanse kruidenmix naar smaak

60 geraspte kaas

4 plakken kalkoenfilet

20 gram verse pesto

handje basilicum




Bereidingswijze van de pizza rolls


Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed dit voor 8 tot 10 minuten tot een soepel deeg. Leg het deeg in een ingevette kom met vershoudfolie erover en zet op een warme plek voor een uur.


Ondertussen kan je de pizzasaus maken, roer hiervoor de passata samen met de Italiaanse kruidenmix naar smaak.


Na een uur rol je het deeg uit in een rechthoek van 20x30 centimeter. Doe dit op een goed bebloemde ondergrond. Verdeel 5 eetlepels pizzasaus over het deeg, vervolgens de geraspte kaas, plakken kalkoenfilet, pesto en de basilicum. Rol het deeg vanaf de langste kant.


Snijd 8 rollen uit het deeg en leg in een ingevette ovenschaal. Zorg ervoor dat de pizza rolls nog genoeg ruimte hebben om te rijzen. Leg er weer wat vershoudfolie overheen en laat weer voor een uur rusten.


Als het uur bijna is verstreken, verwarm je de oven voor op 200 graden.


Smeer de bovenkant van de pizza rolls voor het bakken nog in met een beetje extra pizzasaus en bak voor 20 minuten in de oven.


Laat 5 tot 10 minuten afkoelen voor je de pizza rolls gaat eten. Ook erg lekker om koud mee te nemen als lunch of snack!



Voedingswaarde per pizza roll


176 kcal - 6g vet - 23g koolhydraten - 8g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk ❤️




Op zoek naar meer Italiaanse recepten?











Webshop

bottom of page