top of page

TIKKA BOWLS


Tikka bowls

Mijn vriend is echt een rijstliefhebber en ik zelf wat minder. Maar toch doe ik soms mijn best om lekkere rijstrecepten op tafel te zetten. Pokebowls zijn voor mij echt altijd goed hoor. En deze tikka bowls is ook een blijvertje! Het is een beetje een combinatie tussen tikka masala en een pokebowl. Want de chicken karaage is ingesmeerd met tikka masala saus! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.




Ingrediënten voor 2 tikka bowls:

150 gram ongekookte pandan rijst

halve komkommer

ingelegde rode ui

250 gram chicken karaage (vriezer AH)


Saus

3 takjes munt

3 takjes koriander

15 ml limoensap

20 gram jalapeno in een potje

1 teentje knoflook

beetje zout


Rauwkost salade

15 ml azijn

beetje zout


Bereidingswijze van de tikka bowls

Voor dit recept moet je de ingelegde rode ui minimaal een paar uur van tevoren hebben gemaakt.


Begin met het bereiden van je rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de chicken karaage in de airfryer op 200 graden voor 14 minuten (of afhankelijk van wat er op jouw verpakking staat). Voor de laatste 5 minuten haal je de chicken karaage uit de airfryer, meng je het met de tikka masala saus en doe je het terug in de airfryer.


Snijd de komkommer in stukjes. En mix voor de rauwkost salade alle ingredriënten in een kom. Voor de saus haal je de blaadjes van de takjes en doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een saus. Als de saus iets te dik is kan je het wat uitdunnen met water.


Als alles klaar is gaan we het bord opmaken. Bedek de bodem met rijst. Leg hierop de ingelegde rode ui (naar smaak), komkommer, rauwkost salade en de chicken karaage. Verdeel de saus over de chicken en that's it!


Enjoy!



Voedingswaarde van één tikka bowl

679 kcal - 87g koolhydraten - 32g eiwitten - 22g vet



Deze eiwitrijke recepten ga je ook lekker vinden!



Webshop

bottom of page