TIKKA BOWLS

Mijn vriend is echt een rijstliefhebber en ik zelf wat minder. Maar toch doe ik soms mijn best om lekkere rijstrecepten op tafel te zetten. Pokebowls zijn voor mij echt altijd goed hoor. En deze tikka bowls is ook een blijvertje! Het is een beetje een combinatie tussen tikka masala en een pokebowl. Want de chicken karaage is ingesmeerd met tikka masala saus! Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Ingrediënten voor 2 tikka bowls:
150 gram ongekookte pandan rijst
halve komkommer
ingelegde rode ui
250 gram chicken karaage (vriezer AH)
60 gram tikka masala saus
Saus
3 takjes munt
3 takjes koriander
50 gram mayonaise friteslijn
15 ml limoensap
20 gram jalapeno in een potje
1 teentje knoflook
beetje zout
Rauwkost salade
150 gram kool peen mix
50 gram mayonaise friteslijn
15 ml azijn
beetje zout
Bereidingswijze van de tikka bowls
Voor dit recept moet je de ingelegde rode ui minimaal een paar uur van tevoren hebben gemaakt.
Begin met het bereiden van je rijst zoals aangegeven op de verpakking. Doe de chicken karaage in de airfryer op 200 graden voor 14 minuten (of afhankelijk van wat er op jouw verpakking staat). Voor de laatste 5 minuten haal je de chicken karaage uit de airfryer, meng je het met de tikka masala saus en doe je het terug in de airfryer.
Snijd de komkommer in stukjes. En mix voor de rauwkost salade alle ingredriënten in een kom. Voor de saus haal je de blaadjes van de takjes en doe alle ingrediënten in een keukenmachine en blend tot een saus. Als de saus iets te dik is kan je het wat uitdunnen met water.
Als alles klaar is gaan we het bord opmaken. Bedek de bodem met rijst. Leg hierop de ingelegde rode ui (naar smaak), komkommer, rauwkost salade en de chicken karaage. Verdeel de saus over de chicken en that's it!
Enjoy!
Voedingswaarde van één tikka bowl
679 kcal - 87g koolhydraten - 32g eiwitten - 22g vet
Comentários