top of page

NINJA CREAMI: EIWITRIJKE CHUNKY MONKEY IJS


Bak eiwitrijke Chunky monkey ijs met lepel erin en walnoten en pure chocolade topping

Sinds ik de ninja creami heb, eet ik elke dag ijs. Een paar jaar geleden had ik een ijsmachine gekocht, waar ik ook superblij mee was. Alleen met de ijsmachine moest je best lang wachten tot het ijs is geworden. Met de ninja creami kan je gewoon je bak uit de vriezer pakken en binnen 5 minuten heb je ijs! Je moet natuurlijk wel van tevoren hebben geprept. Dit recept wat ik nu deel, is tot nu toe favoriet bij mij en mijn vriend!


Deze blog bevat affiliate linkjes

Ingrediënten voor 1 bak / 2 porties eiwitrijke chunky monkey ijs

1 banaan

100 ml volle melk + een beetje extra

150 gram magere kwark

28 gram smart protein vanille* (1 scoop)

1 tl vanille aroma

1/4 tl xanthaangom** optioneel


Toppings

30 gram pure chocolade

30 gram walnoten


Verder nodig

Blender of keukenmachine


*smart protein neemt meer vocht op dan whey eiwitpoeder, hierdoor wordt je ijs lekker romig!


Bestel Smart Protein bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!
** Xanthaangom is een bindingsmiddel, wat voor een samenhangende structuur zorgt. Veel gezonde / eiwitrijke ninja creami recepten zullen snel smelten en niet zo romig aanvoelen (vooral omdat het light recepten zijn) , maar met xanthaangom los je dit 'probleem' op. Let op, je gebruikt al snel te veel waardoor je ijs te stevig wordt.Bereidingswijze van de eiwitrijke chunky monkey ijs

Doe in een blender of keukenmachine alle ingrediënten voor het chunky monkey ijs. Blend tot er geen stukjes banaan meer in zit. Giet dit in je ninja creami bak en vries het in voor minimaal 12 uur. Ik maak het altijd een dag van tevoren.


Als je ijs bevroren is, dan kunnen we de ninja creami erbij pakken. Bereid het ijs door op de light ice cream knop te klikken. Als die klaar is, doe je er een scheutje extra melk bij en klik je op extra spin. Tussendoor kan je de toppings voorbereiden. Hak de pure chocolade en walnoten grof.


Als het ijs klaar is, maak je een kuiltje in het midden en doe je hier de toppings in. Zet de ninja creami nu aan met de 'extra's' knop. Je kan er ook voor kiezen om het ijs al te verdelen in bakjes en de toppings eroverheen te serveren.


En klaar, geniet van je ijs!Voedingswaarde per portie eiwitrijke chunky monkey ijs

341 kcal: 26 gram koolhydraten - 18 gram vetten - 20 gram eiwitten


Deze eiwitrijke recepten ga je ook heel lekker vinden!Comentarios


Webshop

bottom of page