top of page

GEZONDE MATCHA LATTEIk heb altijd gezegd dat ik geen koffiedrinker ben. Af en toe drink ik koffie voor wat extra energie, maar het is nooit mijn favoriete drankje geweest. Matcha zag ik altijd al veel voorbij komen, maar had het zelf nooit echt geprobeerd. Tot 2 weken geleden. De afgelopen 2 weken heb ik elke dag matcha latte gedronken en dus ook geëxperimenteerd met wat ik het lekkerst vind. Ik heb nu wel mijn favoriet gevonden en kan het eindelijk met je delen!


Elke ochtend sta ik nu iets eerder op, om tijd te maken voor een rustig matcha momentje. Normaal gesproken stapte ik op het laatste moment mijn bed uit en haastte ik me naar werk. Nu kijk ik elke avond uit naar een ontspannen start van de dag.


Daarnaast is matcha thee ook super gezond voor je. In matcha thee zit 10 keer zoveel anti-oxidanten dan in normale groene thee. Matcha geeft langzaam energie af, voor 4 tot 6 uur lang. In vergelijking met koffie krijg je geen energie piek en dip. Tegelijkertijd geeft matcha je een kalmerend gevoel, dit komt doordat er. L-Theanine in zit. En als laatste helpt matcha mij om me beter te concentreren over de dag.Ingrediënten voor 1 matcha latte

100 ml kokend water

1 tl matchapoeder

100 ml melk naar keuze*

6 ml suikervrije vanille koffiesiroop of 2 zoetjes


* Matcha is lekker met kokosmelk, gebruik hiervoor de Alpro Barista kokosmelk! Zelf gebruik ik ook vaak ongezoete sojamelk.


Verder nodig

Matcha whisk

MelkopschuimerBereidingswijze van de matcha latte


Doe in een kommetje 100 ml kokend water en doe hierin de zoetjes als je die gebruik, laat dit even kort afkoelen. Matcha moet niet in aanraking komen met water heter dan 80 graden. Als je een temperatuurmeter hebt, zou ik die gebruiken om het water te meten. Schep de matchapoeder erbij en klop dit voor 20 seconden met je matcha whisk. Zo’n whisk is eigenlijk wel een must, want dan weet je zeker dat alle matcha goed oplost, maar het kan ook met een vork, lepel of mini garde.


Klop 100 ml warme melk naar keuze op. Ik verwarm mijn melk 1 minuut in de magnetron op de hoogste stand. Als je koffiesiroop gebruikt, kan je dat nu bij de melk doen. Hoe zoet je je matcha thee maakt, is jouw keuze. Dan schuim ik mijn melk op met een melkopschuimer.

Doe de matcha thee bij de warme melk en genieten maar!


Liefs, Anouk!Deze recepten ga je ook lekker vinden!

Comments


Webshop

bottom of page