top of page

KIP GYROS BROODJES


Foto van de bovenkant van twee kip gyros broodje met tzatziki, sla, tomaat, ingelegde rode ui en feta

Ik ben echt gek op Grieks eten, tenminste ik vind Griekse salade en tzatziki echt geweldig. Toen in Rhodos op vakantie was, heb ik ook veel pitabroodjes gegeten. En die pita broodjes daar zijn echt zoveel lekkerder dan de pitabroodjes die we in Nederland kennen. Volgende keer als ik in Griekenland ben ga ik wat pitabroodjes inslaan haha.


En ook de tzatziki is daar zoveel goedkoper dan in Nederland, daarom maak ik altijd zelf tzatziki en het is echt super simpel. Voor dit recept heb ik geen Nederlandse pitabroodjes gebruikt, omdat ik het toch lekkerder vind met ander brood. En Turks brood past echt goed bij dit recept. Misschien een beetje raar om Turks brood te gebruiken bij een Grieks recept, maar gelukkig liggen die 2 landen naast elkaar. Als je in Griekenland bent, zie je daarom ook veel lekkernijen die ze ook in Turkije hebben, zoals baklava. Of dan noemen ze het in Griekenland wel anders volgens mij...







Ingrediënten voor 4 kipgyros broodjes

4 mini Turkse broodjes pita's of wraps kan ook!

400 gram kipfilet reepjes

Gyros kruiden zelf gemaakt of kant-en-klaar

1 el olijfolie

1 rode ui

witte wijnazijn

1 el suiker

100 gram ijsbergsla

250 gram cherry tomaatjes

100 gram feta kaas


Tzatziki

250 gram Griekse yoghurt 10% vet

2 teentjes knoflook

90 gram komkommer

zout en peper



Bereidingswijze van de kipgyros broodjes

We beginnen met het inleggen van de rode ui, dan kan dit nog even lekker intrekken. Snijd de rode ui in halve ringen en doe dit in een bakje. Vul dit bakje met de helft water en de helft witte wijnazijn, zodat de rode ui onder staat. Doe hierbij 1 el suiker en laat staan.


Verwarm de oven vast voor op 200 graden, als de oven warm is kan je de Turkse broodjes afbakken. Nu gaan we de tzatziki maken, doe de Griekse yoghurt in een kom, pers de knoflook en doe dit bij de Griekse yoghurt. Rasp de komkommer erboven en voeg zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door en zet apart.


De kip kruid je met de gyroskruiden naar smaak en de olijfolie. Verwarm een pan op middelhoog vuur. Bak de kipreepjes gaar in 5 minuten gaar. In de tussentijd kan je de feta kaas verkruimelen en in een bakje doen. De cherry tomaatjes in vieren snijden en de ijsbergsla in reepjes.


Als de kip gaar is en de broodjes afgebakken, kunnen we de broodjes gaan beleggen. Snijd het broodje doormidden en smeer de bodem in met de tzatziki. Beleg met de sla, cherry tomaatjes, ingelegde rode ui, kipgyros en de feta.


Eet smakelijk!



Voedingswaarde per kip gyros broodje

548 kcal - 53 gram koolhydraten - 17 gram vetten - 42 gram eiwitten



Deze eiwitrijke recepten ga je ook lekker vinden!


Comments


Webshop

bottom of page