TURKSE PINSA
Het is geen pizza, maar een pinsa. De eerste keer dat ik pinsa heb gegeten, was op een golfclub in hartje Italiƫ. Het heeft trouwens ook niks met Turkije te maken, maar ik heb de pinsa belegd zoals je een turkse pizza, oftewel lahmacun zou beleggen. Daarom vond ik de naam wel leuk passen!
Wat is een pinsa?
Ik vind een pinsa heel erg op een pizza lijken, maar het is iets anders. De bodem is veel steviger en luchtiger, waarschijnlijk omdat het gemaakt wordt met zuurdesem. Dat betekent dat het een langere rijstijd heeft en moet fermenteren. Daarom is het ook iets gezonder dan pizzadeeg! In dit recept kopen we de pinsa trouwens wel kant-en-klaar, scheelt tijd!
Ingrediƫnten voor 2 Turkse pinsa's
Topping
Half recept voor de Lahmacun vulling in het High Protein kookboek
100 gram cherry tomaatjes
100 gram komkommer
beetje ijsbergsla
Helft van het recept voor de knoflooksaus uit het High Protein kookboek
BereidingswijzeĀ van de Turkse pinsa's
Begin met het maken van de lahmacun vulling, hoe je dit doet staat in het High Protein kookboek. Verwarm ook vast de oven voor op 220 graden.
Nadat de vulling klaar is, kan je de pinsa's insmeren met de vulling. Zet de pinsa's in de over voor 10 minuten. In de tussentijd snijd je de cherrytomaatjes door 4, en de komkommer in kleine blokjes. De ijsbergsla kan je ook in dunne reepjes snijden. Roer alle ingrediƫnten voor de knoflooksaus in een bakje.
Als de Turkse pinsa's uit de oven zijn, kun je ze beleggen met de ijsbergsla, cherry tomaatjes, komkommer en knoflooksaus.
Eet smakelijk!
VoedingswaardeĀ per Turkse pinsa
794 kcal - 119 gram koolhydraten - 18 gram vetten - 33 gram eiwitten
Ī£ĻĻĪ»Ī¹Ī±