top of page

TURKSE PINSA


Turkse pinsa (Turkse pizza / lahmacun met andere bodem)


Het is geen pizza, maar een pinsa. De eerste keer dat ik pinsa heb gegeten, was op een golfclub in hartje Italië. Het heeft trouwens ook niks met Turkije te maken, maar ik heb de pinsa belegd zoals je een turkse pizza, oftewel lahmacun zou beleggen. Daarom vond ik de naam wel leuk passen!


Wat is een pinsa?

Ik vind een pinsa heel erg op een pizza lijken, maar het is iets anders. De bodem is veel steviger en luchtiger, waarschijnlijk omdat het gemaakt wordt met zuurdesem. Dat betekent dat het een langere rijstijd heeft en moet fermenteren. Daarom is het ook iets gezonder dan pizzadeeg! In dit recept kopen we de pinsa trouwens wel kant-en-klaar, scheelt tijd!

Ingrediënten voor 2 Turkse pinsa's


Topping

Half recept voor de Lahmacun vulling in het High Protein kookboek

100 gram cherry tomaatjes

100 gram komkommer

beetje ijsbergsla

Helft van het recept voor de knoflooksaus uit het High Protein kookboekBereidingswijze van de Turkse pinsa's

Begin met het maken van de lahmacun vulling, hoe je dit doet staat in het High Protein kookboek. Verwarm ook vast de oven voor op 220 graden.


Nadat de vulling klaar is, kan je de pinsa's insmeren met de vulling. Zet de pinsa's in de over voor 10 minuten. In de tussentijd snijd je de cherrytomaatjes door 4, en de komkommer in kleine blokjes. De ijsbergsla kan je ook in dunne reepjes snijden. Roer alle ingrediënten voor de knoflooksaus in een bakje.


Als de Turkse pinsa's uit de oven zijn, kun je ze beleggen met de ijsbergsla, cherry tomaatjes, komkommer en knoflooksaus.


Eet smakelijk!Voedingswaarde per Turkse pinsa

794 kcal - 119 gram koolhydraten - 18 gram vetten - 33 gram eiwitten

Deze eiwitrijke recepten ga je ook lekker vinden!Comments


Webshop

bottom of page