top of page

EIWITRIJKE FOCACCIA MET MOZZARELLA EN KNOFLOOK


eiwitrijke focaccia met knoflook en mozzarella

Ik ben echt gek op focaccia! Wat me opvalt is dat veel mensen het niet kennen, maar ik kocht het altijd bij de supermarkt en eet het vaak met een Italiaanse borrelplank of bij de soep. Ect zo heerlijk. En nu is het me gelukt om een versie te maken die precies hetzelfde smaakt als dat ik het gewend ben! Je moet dit echt proberen.


Ingrediënten voor 2 eiwitrijke focaccia met mozzarella en knoflook:

0,5x de ingrediënten voor de pizzabroodjes uit het high protein kookboek of e-book (zonder topping)

1 teentje knoflook


topping

10ml olijfolie

1 teentje knoflook

1 takje platte peterselie

beetje zout

25 gram geraspte mozzarella



Bereidingswijze van de eiwitrijke focaccia met mozzarella en knoflook

Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de ingrediënten voor de pizzabroodjes + een geperst teentje knoflook in een kom en meng/kneed dit tot er een deegbal vormt.


Strooi wat bloem op je aanrechtblad en verdeel het deeg door 2. Rol dan de focaccia uit in 2 ovale vormen. Leg dit op een bakplaat met bakpapier.


Voor de topping snijd je de peterselie fijn en pers je de knoflookteen. Doe dit in een bakje met de olijfolie en een beetje zout. Meng dit door elkaar. Verdeel dit over de focaccia en smeer over de gehele bovenkant. Tot slot doe je de geraspte mozzarella erover. Zet de focaccia nu in de oven voor 15 tot 18 minuten, de focaccia is klaar als de mozzarella goudbruin is gekleurd.


Enjoy!



Voedingswaarde voor 1 eiwitrijke focaccia

423 kcal - 13g vet - 57g koolhydraten - 19g eiwitten


Koop het High Protein kookboek / e-book in de webshop


Webshop

bottom of page