HARTIGE WENTELTEEFJES
Elke vrijdag maken we op mijn werk wat lekkers voor lunch. Dit keer kwam mijn collega met hartige wentelteefjes. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het was een succes. En zoals je weet is mijn blog stiekem een archief met alle recepten die ik lekker vind, dus hartige wentelteefjes moeten erbij. Wel iets gezonder en eiwitrijker dan de versie die ik op kantoor had gemaakt natuurlijk.
Ohja, dit recept is voor 1 persoon. Het lijkt misschien weinig, maar het is goed vullend!
Ingrediƫnten voor 1 portie hartige wentelteefjes
2 plakjes brood naar keuze (Ik gebruik spelt desembrood)
1 ei
75 ml halfvolle melk of melk naar keuze
1 tl Italiaanse kruiden
snufje zout
30 gram 48+ belegen kaas
15 gram verse pesto
2 plakjes kipfilet
Bereidingswijze van de hartige wentelteefjes
Breek het ei in een diep bord en klop dit met het melk, Italiaanse kruiden en een snuf zout.
Beleg een plak brood met de kaas, pesto en kipfilet en leg de andere helft van het brood erop. Dip je belegde broodjes aan beide kanten in het eimengsel.
Verwarm een ingevette pan op middelhoog vuur. Als de pan warm is leg je je belegde broodje in de pan, bak aan beide kanten goudbruin en zorg ervoor dat de kaas gesmolten is.
Eetsmakelijk!!
Voedingswaarde van de hartige wentelteefjes
580 kcal - 43 gram koolhydraten - 31 gram vetten - 31 gram eiwitten
Comments