top of page

PANZANELLA MET BURRATA EN PERZIK


Panzanella met perzik en buratta

Dit recept doet me denken aan vroeger, mijn ouders maakte dit vroeger namelijk nog wel eens. Normale panzanella is vaak gemaakt van oud brood met tomaten en lekker veel olijfolie. Origineel recept heeft nog meer olijfolie, maar dan wordt het echt een caloriebommetje. In dit recept heb ik er lekker wat perzik bij gedaan, serrano ham en burrata. Alleen maar lekkere ingrediënten, kan niet anders dan goed smaken haha!



Ingrediënten voor 3 porties panzanella

300 gram afgebakken ciabatta

5 tomaten

1 tl zout en beetje peper

1 teentje knoflook

halve tl mosterd

1 eetlepel witte wijnazijn

paar blaadjes basilicum

2 perzikken

75 gram serrano ham

1 bol burrata



Bereidingswijze van de panzanella

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta in stukken van ongeveer 3 a 4 centimeter. Leg de stukken ciabatta op een bakplaat met bakpapier en sprenkel met de helft van de olijfolie rooster het in de oven voor 15 minuten.


Snijd de tomaten in grote stukken. Doe vervolgens de tomaten + vruchtvlees en sap in een grote kom. Doe hierbij de overige olijfolie, zout, een beetje peper, een geperst teentje knoflook, de mosterd, witte wijn azijn en een paar gesneden blaadjes basilicum naar smaak.


Snijd ook de perzikken in stukjes.


Als het brood klaar is, meng je dit met het tomaten mengsel. Laat dit een half uur staan, zodat het vocht kan intrekken in het brood.


Bij het serveren leg je de panzella op een bord en garneer met de gesneden perzik, serrano ham, burrata en balsamico creme.



Voedingswaarde per portie panzanella

585 kcal - 27g vetten - 60g koolhydraten - 20g eiwitten



Deze gezonde recepten ga je ook heel lekker vinden




Webshop

bottom of page