top of page

EIWITRIJKE CAESAR SALADDit recept is een groot deel van green chef en een klein beetje van mij! Ik was namelijk direct verliefd op dit recept toen ik het voor het eerst at, ik denk wel mijn favoriete salade die er is! Ik heb het een klein beetje aangepast voor nog betere voedingswaarde en extra groenten.
Ingrediënten voor 2 porties eiwitrijke caesar salad

200 gram sperziebonen

2 eieren

150 gram cherry tomaatjes

100 gram Romaine sla

1 kipfilet (200 gram)

patatkruiden naar smaak

1 ui

80 gram spekreepjes

60 gram Parmazaanse kaasDressing

50 gram mayonaise *

10 ml worcestershire saus

klein teentje knoflook geperst

5 ml citroensap (of meer naar smaak)

zout en peper naar smaak


* Ik gebruik een vette mayonaise voor meer smaak, maar je kan ook een light mayonaise gebruiken.Bereidingswijze van de eiwitrijke caesar salad

Begin met het doppen van de sperziebonen en snijd doormidden, snijd de cherry tomaatjes ook doormidden en de sla in reepjes. Snipper de ui. Snijd de kipfilet doormidden, zodat je twee platte kipfilets heb. Kruid de kipfilet met patatkruiden naar smaak.


Zet een pan met water op het vuur en breng aan de kook. Doe de sperziebonen erbij en de eieren. Kook voor 6 minuten. Als die klaar is, giet je het water eruit of doe je het in een vergiet. Pel de eitjes ook alvast.


Vervolgens zet je een grillpan middelhoog vuur en vet dit in met (olijf)olie. Bak de ui in 2 minuten glazig, doe de spekreepjes erbij en bak nogmaals 2 minuten. Vervolgens schuif je de ui en spekreepjes aan de kant (nog steeds in de pan) en bak je de kipfilets, beide kanten voor ongeveer 2 tot 3 minuten. Afhankelijk van hoe dik je kipfilet is. Als de kipfilet klaar is, zet je het vuur uit en en snijd je de kipfilet in kleine stukjes.


Voor de dressing, meng je alle ingrediënten samen.


Pak een saladekom en mix hierin de sla, cherry tomaatjes en sperziebonen en de helft van de dressing.


Maak de borden op. Leg de salade op de borden, vervolgens de kipfilet, de eitjes, overige dressing en tot slot de Parmazaanse kaas.


Enjoy!

Voedingswaarde per portie eiwitrijke caesar salad

650 kcal - 43g vet - 13g koolhydraten - 50g eiwitten


bottom of page