EIWITRIJKE BRUSCHETTA TOAST
Ik ben echt dol op bruschetta en dan vooral bruschetta met tomaat en olijfolie. Heerlijk knapperig geroosterd brood uit de oven met een tomaten mengsel erop. De laatste tijd kwam ik dit recept best vaak tegen en ik vond dat een heel goed idee, dus ik moest het uitproberen. En ik ben zeker niet teleurgesteld! Het doet me een beetje denken aan mijn salade caprese met cottage cheese recept haha, maar dan op een broodje.
Ingrediƫnten voor 2 sneetjes eiwitrijke bruschetta toast
2 sneetjes brood naar keuze
200 gram cottage cheese
200 gram cherry tomaatjes
halve rode ui (klein)
1 teentje knoflook
halve eetlepel olijfolie
zout en peper naar smaak
balsamico crĆØme naar smaak
basilicum (optioneel)
Bereidingswijze van de eiwitrijke bruschetta toast
Verwarm de oven voor op 220 graden. Als de oven is opgewarmd, kan je de bovenkant van de sneetjes brood insmeren met een beetje olijfolie. Snijd een teentje knoflook doormidden en wrijf de knoflook over het brood.
Doe de sneetjes brood in de oven voor 5 tot 10 minuten, totdat de buitenkant krokant is. Hoelang dit duurt, is afhankelijk van de dikte van je brood.
In de tussentijd snijd je alle cherry tomaatjes door 4, snipper je de halve ui fijn en pers je de knoflook die je net hebt gebruikt om je brood mee in wrijven. Doe in een kom en mix dit samen, voeg ook wat zout en peper naar smaak toe. Optioneel kan je er ook nog wat extra olijfolie bij doen als je dat lekker vindt.
Als de broodjes zijn geroosterd, verdeel je de cottage cheese erover en tot slot het tomaten mengsel. Drizzle de balsamico crĆØme erboven en garneer met het basilicum.
Eet smakelijk!
VoedingswaardeĀ voor 2 sneetjes eiwitrijke bruschetta toast
487 kcal - 16 gram vet - 50 gram koolhydraten - 33 gram eiwitten
Commentaires