top of page

SALADE CAPRESE MET COTTAGE CHEESE


Salade caprese met cottage cheese recept

Als ik zin heb in een eiwitrijke snack of een koolhydraatarm én eiwitrijke lunch, dan neem ik altijd kwark of een salade caprese. Een salade caprese is super makkelijk en snel om te maken en door het gebruik van mozzarella light ook nog eens hoog in eiwitten. Dit weekend had ik daar ook zin in, want in de avond ging ik naar een all-you-can-eat restaurant. Ik had net gesport, dus wilde een eiwitrijke, koolhydraatarme lunch. Ik ging voor een salade caprese!


Ik pakte mijn bol mozzarella light uit de koelkast en toen kwam ik erachter dat deze een beetje rare geur had. Gelukkig lag er nog wel cottage cheese in de koelkast, dus gebruikte ik dit in plaats van de mozzarella light. En dit was echt heerlijk! Ik vind het wat weg hebben van burrata, omdat cottage cheese ook veel romiger is dan normale mozzarella. Dikke aanrader dus!


Op zoek naar andere koolhyrdaatarm lunch recepten?Ingrediënten voor één salade caprese met cottage cheese

180 gram cherry tomaatjes

100 gram cottage cheese

15 gram verse pesto

peper en zoutBereidingswijze voor één salade caprese met cottage cheese

  • Snijd de cherry tomaatjes doormidden en leg in een schaaltje.

  • Schep de cottage cheese op de tomaatjes en top af met verse pesto, balsamico creme en peper en zout naar smaak.

  • Super easy, enjoy!
voedingswaarde voor één salade caprese met cottage cheese

239 kcal - 13g koolhydraten - 12g vet - 17g eiwitEet smakelijk!


Liefs, Anouk
Comments


Webshop

bottom of page