SCRAMBLED EGG BOWL



Het is weer tijd voor een heerlijk lunch receptje, met lekker veel groenten en eiwitten natuurlijk! Vaak pak ik gewoon wat crackers uit de kast of rooster ik wat broodjes, maar soms heb ik gewoon zin om net even wat anders te eten. Deze scrambled egg bowl is een perfect voorbeeldje daarvan, alle smaken bij elkaar is gewoon een feestje in je mond!



ingrediënten voor één bowl

2 eieren

2 eiwitten

100 gram kipfilet flakes bbq smaak

halve avocado 60 gram

handje cherry tomaatjes 100 gram

100 gram champignons gesneden

sojasaus

zout en peper

sesamzaadjes


bereidingswijze

  • Neem eerst even de tijd om de cherry tomaatjes te halveren en de avocado en champignons in schijfjes te snijden.

  • Verwarm een pan op middelhoog vuur en spray deze in met bakspray of vet in met een klein beetje (olijf)olie.

  • Kluts de eieren in een kom en breng op smaak met zout en peper.

  • Wanneer de pan warm is, giet je het ei mengsel in de pan. Blijf roeren zodat je scrambled eggs krijgt.

  • Wanneer het ei klaar is, gebruik je dezelfde pan om de champignons in te bakken, vet zo nodig opnieuw in. Doe de champignons in de pan met een scheutje sojasaus, bak in een paar minuten gaar.

  • Doe de scrambled eggs in een kom met de halve tomaatjes, avocado schijfjes, champignons en de kipfilet flakes (deze kan je ook even opwarmen als je dat lekkerder vindt.

  • Top het af met sesamzaadjes en optioneel nog een klein beetje extra soja saus, zout en peper.

Liever een vegetarische variant?

Laat de kipfilet flakes weg en bak wat tofu / tempeh of andere vegetarische kipvervanger mee met de champignons in sojasaus!


voedingswaarde voor één bowl

447 kcal - 23g vet - 8g koolhydraten - 50g eiwitten



Eet smakelijk!


Liefs, Anouk