EIWITRIJKE WENTELTEEFJES
Wentelteefjes zijn echt altijd mijn favoriet geweest. Vroeger maakte we dat altijd met oud brood, maar vind het ook heerlijk om met vers brood te maken. Laatst zat ik bij een restaurant en daar had ik ook wentelteefjes besteld, om heel eerlijk te zijn dacht ik dat ik het zelf beter kon ;). Het brood wat heel vet en mierzoet.
Deze wentelteefjes kan je van elk brood maken, maar ik heb het gemaakt van mijn eigen gemaakte cottage cheese brood. Nog hoger in eiwitten én nog smaakvoller.
Ingrediënten voor 1 portie eiwitrijke wentelteefjes
4 sneetjes cottage cheese brood (vorige post)
1 ei
100 ml melk naar keuze
10 gram whey essential vanille eiwitpoeder*
kaneel
20 gram suiker(vervanger)
*Bestel whey essential eiwitpoeder bij Body&Fit shop met 10% korting met mijn kortingscode!
Bereidingswijze van de eiwitrijke wentelteefjes
Eigenlijk is het super easy om te maken, als je al een keer wentelteefjes hebt gemaakt dan kan dit niet mislukken haha.
Meng in een diep bord het ei met de melk en de eiwitpoeder, doe er vervolgens wat kaneel naar smaak bij.
Leg hier je brood in, zodat het helemaal doorweekt is.
Verwarm ook al vast een ingevette pan op middelhoog vuur. Bak je brood in de pan, zodat beide kanten goudbruin gekleurd zijn.
Na het bakken van de wentelteefjes kan je er nog wat suiker en kaneel op doen!
Voedingswaarde van één (grote) portie eiwitrijke wentelteefjes
622 kcal - 8g vet - 97g koolhydraten - 39g eiwitten
Commentaires