top of page

COTTAGE CHEESE BROOD


Eiwitrijk cottage cheese brood

Ooit op het idee gekomen om cottage cheese te verwerken in je brood? Ik ook niet, totdat een vriendin mij een recept doorstuurde. En dat zag er zo lekker uit, dus moest ik het proberen natuurlijk. En het is verbazingwekkend goed gelukt! Het kost wel even wat tijd met het rijzen enzo, maar het is het waard! Dit brood is ook eiwitrijk, door dus de cottage cheese en de eiwitten die verwerkt zitten in het brood.Ingrediënten voor 1 cottage cheese brood/22 sneetjes

75 ml lauwwarm water

7 gram instant gist

250 gram eiwitten ongeveer 7/8 eieren of uit een pakje

250 gram cottage cheese

600 gram bloem

10 gram zout


Verder nodig

cakevorm


Bereidingswijze van de cottage cheese brood

Meng het lauwwarme water met de gist en zet dit even opzij.


Scheid de eierdooiers van de eiwitten en gooi de eierdooiers weg (nee, grapje! Dit kan je natuurlijk gebruiken voor andere dingen) Doe de eiwitten met de cottage cheese in een blender en blend tot één vloeibaar geheel. Hiervoor kan je ook een staafmixer gebruiken.


Doe in een grote kom de bloem en meng met de zout. Op dit moment kan je alle ingrediënten bij elkaar gooien. En meng dit door met een lepel, totdat het meeste vocht is opgenomen. Als het deeg droog genoeg is om met je handen te kneden, pak je het deeg uit de kom en blijf je dit voor 10 minuten kneden op je aanrechtblad. Dit doen we om de gluten te activeren.


Als het deeg goed soepel is geworden en minder plakt, dan leg je het terug in de kom (eerst even schoongemaakt en ingevet) en dek je het af met vershoudfolie. Laat dit een uur rijzen op een warme plek.


Na een uur kunnen we het brood gaan vormen. Het is lastig uit te leggen, dus kijk vooral even het filmpje hieronder als voorbeeld. Rol het deeg uit in een grote vierkant en vouw de zijkanten naar binnen, zodat het even breed is als je bakvorm. Vouw vervolgens de lengte van het deeg ongeveer 4 keer dubbel, zodat het in je bakvorm past.


Vet je bakvorm in en leg het deeg in je bakvorm. Leg hier weer een vershoudfolie over en laat voor 20 minuten rijzen. Verwarm ook vast je oven voor op 200 graden.


Na 20 minuten rijzen, snijd je een mooie snee in de lengte van het brood. Tijdens het bakken kan je brood hier uit rijzen, zodat je een mooie scheur krijgt.


Zet je brood in de oven voor ongeveer 40 minuten.


Enjoy!
Voedingswaarde van één snee cottage cheese brood

107 kcal - 0,5g vet - 19,8g vet - 5,7g eiwittenDeze gezonde en eiwitrijke recepten ga je ook lekker vinden

Kommentare


Webshop

bottom of page