top of page

GEVULDE PARATHA MET SPINAZIE EN KAAS



Ik was aan het twijfelen hoe ik dit receptje zou noemen, want het lijkt natuurlijk heel erg op Turkse börek met spinazie en feta. Dat vind ik zelf heel lekker, maar dat is gemaakt met filodeeg. Laat ik het erop houden dat dit recept heel erg daarop geïnspireerd is! Deze gevulde paratha zit vol met kaas, namelijk cottage cheese, parmazaanse kaas én fet kaas. Daar word je toch blij van haha!


Voor dit recept heb ik paratha gebruikt, dit kan je in de meeste supermarkten in de vriezer vinden. Bij de toko koop ik soms ook de volkoren variant, voor een gezondere versie! Die is wel iets minder flakey, maar niet minder lekker hoor!




Ingrediënten voor 5 gevulde paratha's met spinazie en kaas

250 gram bevroren gehakte spinazie

1 ei

1 bosui

200 gram cottage cheese

50 gram geraspte parmazaanse kaas

50 gram verkruimelde feta kaas

zout en peper naar smaak


Topping

olijfolie

witte sesam zaadjes

zwarte sesam zaadjes



Verder nodig

Zeef of theedoek

airfryer of oven



Bereidingswijze voor de gevulde paratha met spinazie en kaas

We gaan eerst even de spinazie ontdooien, haal ze op tijd uit de vriezer of verwarm 2 minuten op de hoogste stand in de magnetron. Doe in een zeef en druk al het vocht eruit. Als je geen zeef heb kan je het ook in een schone theedoek uitknijpen.


Haal ook vast de paratha's uit de vriezer en laat ontdooien.


Snijd de bosui in dunne ringen. Pak een bakje en mix daarin het ei met de bosui. Voeg de uitgelekte spinazie, cottage cheese, parmazaanse kaas, feta kaas en zout en peper naar smaak toe. Roer alles goed door.


Pak een ontdooide paratha en vul de helft met het spinazie-kaas mengsel, houd de randjes vrij. Vouw de paratha dubbel en knijp de randjes met een vork samen.


Smeer de paratha's in met een dun laagje olijfolie en strooi de sesamzaadjes erover.


Maak de paratha's klaar in de oven of airfryer. Zet de airfryer op 180 graden en bak ze voor 15 minuten. In de oven bak je ze voor 20 minuten op 200 graden.




Eet smakelijk!


Liefs, Anouk



Voedingswaarde voor 1 gevulde paratha's met spinazie en kaas

351 kcal - 28 gram koolhydraten - 20 gram vet - 17 gram eiwitten



Dit ga je ook heel lekker vinden!




Webshop

bottom of page